rustin 28.06.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 W mojej okolicy z dotacji unijnych kładą światłowody za darmo. Więc każdy się zgłasza i robi przyłącze do domu. Mam parę pytań w związku z tym. Panowie kopią taką maszyną dół na głębokości 50cm i na takiej też będzie kabel a w nim światłowody. Robią to taką dużą piłą spalinową do ziemi Z racji , że kabel idzie przez miejsce gdzie w przyszłości będzie robiony taras z kostki brukowej pytałem czy nie będzie za płytko przy robieniu tego tarasu. Dowiedziałem się , że wszędzie tak robią i nie będzie problemów. Pomyślałem, że sam wykopię głębszy dół ale jak przyjechałem było już zasypane. Czy rzeczywiście przy robieniu tarasu nie będzie problemu ? raczej będzie głębiej wybierane na podsypkę z tego co czytam lub na styk. Druga kwestia panowie zapytali gdzie będzie telewizor , jak się okazało po to aby tam doprowadził kabel i zainstalować puszkę w tym miejscu. Z jednej strony blisko do TV ale nie wiem czy będę korzystał z telewizji czy tylko z internetu i teraz czy nie lepiej by było tej puszki dać np w garażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts