Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki koszt remontu tych pomieszczeń

Michalll193

Recommended Posts

Planuje remont, sam próbowałem coś zrobić jednak nie mam chyba do tego ręki a i tak w niektórych miejscach brak mi wiedzy jak coś zrobić. Mam do wyremontowania kilka pomieszczeń . Chciałbym żeby ktoś napisał ile coś takiego mogło by kosztować , przynajmniej na oko.

Pierwsze pomieszczenie , kształt zwykły prostokąt 30 m2

-Ściany nie są równe, są pomalowane obecnie

-sufit tez nie jest równy

- w jednym miejscu są luxsfory ok 1,6 m2 chciałbym je usunąć

- Podobnie jak z luxsforami trzeba zrobić z małym oknem

- w jednym miejscu sufit odpada nie jest to duża powierzchnia maks 1m x 1m( nie wiem z czego był robiony sufit ale tam gdzie go brakuje dalej są jakieś deski trociny i inne dziwne rzeczy)

Druga rzecz to trochę większy remont , część domu 45m2.Składa się na nie mały pomieszczenie 8m2, schody ściany wokół nich razem mają ok 20 m2 najwyzszy punkt jest na wysokości 4,4m ,obok schodów przejście 2 ściany 15m2 i pomieszczenie takie same jak pierwsze 8m2

-Ściany mają drobne nierówności, pomalowane, niektóre wytapetowane

-sufit ma drobne nierówności,

-do usunięcia małe okno

Tam gdzie powierzchnia jest nierówna chciałbym żeby ją wyrównać, bez malowania, jest to dom jednorodzinny ok 70 lat.

Obydwa miejsca do remontu proszę osobno policzyć. Poszukałem trochę ile bierze się za gładzenie to średnio tak widziałem 25 zł za m2. 25zł*30m2=750, w drugim 25 zł * 45m2=1125 .Jednak resztę prac trudno mi ocenić, materiały jakie jedynie mam to kilka litrów środka gruntującego więc liczyć cenę razem z materiałem.

Jeżeli jest ktoś kto się tym zajmuje z okolic Gliwic to prosiłbym o zostawienie wiadomości, jednak nie odpowiedziałbym od razu na razie są to tylko plany.

Edytowane przez Michalll193