tomek_jab 28.10.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 W czwartek mają zalewć mi strop nad piwnicą (gr. 13 cm B-20) decydować się czy nie - Śląsk okolice Rybnika? Prognozy są wmiarę optymistyczne tj. dodatnie temperatury i deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiebok 28.10.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Ja bym się zdecydował. Nawet jesli bedzie mroz i popęka, to i tak na wylewkę pojdzie styropian, a na to druga wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Tomek22 12.02.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Witam, nad czescią domu chce miec małą piwnice.Wymiary około 4,5 x 5 mMysle o wylaniu betonem.Jaką technologie wybrac? Piwnice moge troche zmniejszyc, ale czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Można położyc ceramikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Tak duzy strop to problem.Musisz koniecznie zmniejszyć piwnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Romek A. 13.02.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Witam,mam pytanie:Jaką technologią wykonać strop nad piwnicą.Wymiary 5m x 4,20 mCzy wylać płytę betonową, czy może wykonać strop gęstożebrowy z elementów ceramicznych? Czy macie jakies doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 może drewniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 a może z Porotherm'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 a może belki stalowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 proponuje gestożebrowy ,jest cichszy i cieplejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid73 13.02.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 nad piwnicą wystarczy wylewany 1 najtańszy2. nie najcichszy ale w piwnicy żadnych hałasów nie ma 3. umnie tak jest w projekcie 4. mała grubość np. 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac805 02.07.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Prosze o opinie jaki strop polozyc nad piwnica. Rozmawialem z wieloma osobami i dostawcami. Co osoba to odmienna opinia zarowno dotyczaca kosztow jak i wlasciwosci stropu. W projekcie mam plyte zeranska, ale nie wiem czy nie wyjdzie taniej inny rodzaj stropu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 02.07.2004 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Mi dziś policzyli strop żerański (nad piwnicą) na 70,00PLN + 22% VAT za 1 m2. Trochę dużo. Ale chyba i tak się zdecyduję (od razu można budować resztę. Natomiast ma 1 wadę - klawiszuje. Ale jak mówi mi mój kierownik budowy, projektant i ci od stropu żerańskiego (robia również gęstożebrowe) to poza stropem monolitycznym lub K2 wszystkie klawiszują (wcześniej lub później). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 03.07.2004 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2004 Prosze o opinie jaki strop polozyc nad piwnica. Rozmawialem z wieloma osobami i dostawcami. Co osoba to odmienna opinia zarowno dotyczaca kosztow jak i wlasciwosci stropu. W projekcie mam plyte zeranska, ale nie wiem czy nie wyjdzie taniej inny rodzaj stropu. Pozdrawiam skoro taki strop masz w projekcie to zmiana moze nastapic tylko w porozumieniu w projektantem.Wazne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.07.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2004 Prosze o opinie jaki strop polozyc nad piwnica. Rozmawialem z wieloma osobami i dostawcami. Co osoba to odmienna opinia zarowno dotyczaca kosztow jak i wlasciwosci stropu. W projekcie mam plyte zeranska, ale nie wiem czy nie wyjdzie taniej inny rodzaj stropu. Pozdrawiam w tym wypadku polecałbym monolityczny lub z płyt zerańskich o ile liczysz sie z czasem - namawiam na kanałowy i nie zgadzam z obiegowymi opiniami ze zawsze klawiszuje - klawiszuja płyty wyłacznie połozone i zalane nieprawidłowo co do cen to musiałbys zdaje sie sam sobie skalkulować - bo jak mamy zgadnąć ile wezmie np. za robocizne stropu monolitycznego Twoja ekipa lub ile zapłacisz za płyty zerańskie ?) w moim przypadku monolityczny wychodzi taniej ...czy w Twoim tak samo ? nie mam pojęcia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts