samotnik 29.06.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Mam piwnicę ze ścianami z pustaka szalunkowego. Jak wykonać przejścia przez strop monolityczny dla pionów kanalizacyjnych i innych rurek? Na instalację elektryczną, CO, wodną - rozumiem, że wystarczy rura PCV i mamy otwór, kwestia tylko rozplanowania i tyle. Natomiast na piony kanalizacyjne? Kawałek rury fi110, tylko że co potem - usunąć ją i, podkuwając ewentualne nierówności, wstawić docelowy pion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 29.06.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Możesz rurę 150 wstawić. Ręsztę można pianką załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 29.06.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Możesz sobie wyciąć ze styropianu takie kółeczka odpowiedniej średnicy i grubości stropu i przybić je do szalunków pomiędzy prętami od góry, po zalaniu wydłubiesz i masz przepusty lub jw. - rury nieco większe od potrzebnego przepustu żeby później nie było rzeźby.Do przewodów el mogą być również rurki PVC - ja miałem wyfrezowane otworki w szalunku i powbijane takie kawałki rureczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adarus 29.06.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Mam piwnicę ze ścianami z pustaka szalunkowego. Jak wykonać przejścia przez strop monolityczny dla pionów kanalizacyjnych i innych rurek? Na instalację elektryczną, CO, wodną - rozumiem, że wystarczy rura PCV i mamy otwór, kwestia tylko rozplanowania i tyle. Natomiast na piony kanalizacyjne? Kawałek rury fi110, tylko że co potem - usunąć ją i, podkuwając ewentualne nierówności, wstawić docelowy pion? Nie z tej mańki, wiem ale muszę. Wczoraj jeden gość zaprosił mnie do domu by zrobić mu schody drewniane. Takie tam wstępne rozmowy. Tylko tam nie było otworu w stropie. Pyta się mnie czy mogę wyciąć ten otwór. Młota udarowego mam. Wybić mogę. Tylko jak przetnę belkę i wszystko walnie to co będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 30.06.2015 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Nie z tej mańki, wiem ale muszę. Wczoraj jeden gość zaprosił mnie do domu by zrobić mu schody drewniane. Takie tam wstępne rozmowy. Tylko tam nie było otworu w stropie. Pyta się mnie czy mogę wyciąć ten otwór. Młota udarowego mam. Wybić mogę. Tylko jak przetnę belkę i wszystko walnie to co będzie? Katastrofa budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 05.07.2015 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Pion kanalizacyjny to chyba zazwyczaj docelowa rura fi 110. A wiec przepust fi 160. Tak przynajmniej mysmy dawali.Na przepust do wody sprawadzaly nam sie kawalki stryropianu XPS 10cm na 7/8cm. Latwiej miedzy zbrojenie wcisnac niz okragle rury PCV gdzie trzeba bylo pretty przecinac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts