Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Malowanie ścian wewnętrzych - tynku cem-wap.

Recommended Posts

Witam Wszystkich Serdecznie, mam pewien problem który nie wiem jak rozwiązać. Dwa miesiące temu ekipa Wykonała mi tynki Cem-wap.teraz chciałbym juz malować ściany farba podkładowa,ale zastanawiam się czy poprawki które były na tynkach zakryje ta farba podkładowa.znajomy budowlaniec mi powiedział ze wszelkie zarysowania czy poprawki które są widoczne teraz na ścianach później i tak będą Widoczne. Nie zamierzałem juz kłaść gładzi gipsowej ze względu na mało funduszy.czy może mi ktoś z doświadczonych Doradzić Co zrobić w takiej sytuacji?

Jeżeli zaprawki są zrobione na równo i z tą samą fakturą co pozostała ściana to nie będzie nic widać, pytanie tylko czy poprawki były dokonywane tym samym lub zbliżonym tynkiem i co mówi producent o tym jak należy przygotować ścianę i w jaki sposób nakładać farbę...

• 4 weeks później...

Szanowny Panie,

Zarysowania i wszelkie nierówności mogą być widoczne po nałożeniu farby. Dlatego najlepiej wyeliminować je przed malowaniem. Do wypełnienia rys i pęknięć można wykorzystać masę naprawczą ACRYL-PUTZ® LT22 LIGHT: http://www.acrylputz.pl/produkty/gladzie-i-gotowe-masy-szpachlowe/opis/acryl-putz-lt-22-light Wyrób aplikujemy zgodnie z zaleceniami producenta. Proponuję również delikatne przeszlifowanie ściany, którą następnie należy dokładnie odpylić. Różnice w chłonności podłoża wyrówna zastosowanie preparatu gruntującego – polecam Grunt Polimerowy Uniwersalny ACRYL¬PUTZ®: http://www.acrylputz.pl/produkty/grunty/opis/acrylputz-gu-40-grunt-uniwersalny Po wykonaniu tych zabiegów rekomenduję najpierw pomalowanie niewielkiego fragmentu ściany – jeśli efekt końcowy będzie satysfakcjonujący, farbę można nałożyć na całej powierzchni.

Pozdrawiam Serdecznie

E-Rzecznik Śnieżka mama nałożoną głaz (Akryl-putz 2 w 1 Start + Finisz). Pytanie co teraz?

Jaki grunt na to czy od razu farba gruntująca? Głądzie będą zosawione na zimę w ogrzewanym budynku. Docelowe malowanie w przyszłym roku.

Jak dobrze odpylić po szlifowaniu? Wystarczy nawilżona paca z gąbką?