harnas38 29.06.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Witam Wszystkich Serdecznie, mam pewien problem który nie wiem jak rozwiązać. Dwa miesiące temu ekipa Wykonała mi tynki Cem-wap.teraz chciałbym juz malować ściany farba podkładowa,ale zastanawiam się czy poprawki które były na tynkach zakryje ta farba podkładowa.znajomy budowlaniec mi powiedział ze wszelkie zarysowania czy poprawki które są widoczne teraz na ścianach później i tak będą Widoczne. Nie zamierzałem juz kłaść gładzi gipsowej ze względu na mało funduszy.czy może mi ktoś z doświadczonych Doradzić Co zrobić w takiej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harnas38 29.06.2015 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Bardzo proszę doświadczonych o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 29.06.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Na CW może być widać. Pomaluj 1 ścianę na próbę i uwidzisz co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harnas38 29.06.2015 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 a co sadzisz o malowaniu podkładu pistoletem? moze to daloby grubsza fakture i by zakryło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 29.06.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Jeżeli zaprawki są zrobione na równo i z tą samą fakturą co pozostała ściana to nie będzie nic widać, pytanie tylko czy poprawki były dokonywane tym samym lub zbliżonym tynkiem i co mówi producent o tym jak należy przygotować ścianę i w jaki sposób nakładać farbę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 28.07.2015 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Szanowny Panie,Zarysowania i wszelkie nierówności mogą być widoczne po nałożeniu farby. Dlatego najlepiej wyeliminować je przed malowaniem. Do wypełnienia rys i pęknięć można wykorzystać masę naprawczą ACRYL-PUTZ® LT22 LIGHT: http://www.acrylputz.pl/produkty/gladzie-i-gotowe-masy-szpachlowe/opis/acryl-putz-lt-22-light Wyrób aplikujemy zgodnie z zaleceniami producenta. Proponuję również delikatne przeszlifowanie ściany, którą następnie należy dokładnie odpylić. Różnice w chłonności podłoża wyrówna zastosowanie preparatu gruntującego – polecam Grunt Polimerowy Uniwersalny ACRYL¬PUTZ®: http://www.acrylputz.pl/produkty/grunty/opis/acrylputz-gu-40-grunt-uniwersalny Po wykonaniu tych zabiegów rekomenduję najpierw pomalowanie niewielkiego fragmentu ściany – jeśli efekt końcowy będzie satysfakcjonujący, farbę można nałożyć na całej powierzchni.Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 29.07.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 E-Rzecznik Śnieżka mama nałożoną głaz (Akryl-putz 2 w 1 Start + Finisz). Pytanie co teraz? Jaki grunt na to czy od razu farba gruntująca? Głądzie będą zosawione na zimę w ogrzewanym budynku. Docelowe malowanie w przyszłym roku. Jak dobrze odpylić po szlifowaniu? Wystarczy nawilżona paca z gąbką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts