Beria 30.06.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Witam . Wokół domu mam zakopane rury odprowadzające wodę deszczową z rynien są one zakopane dość płytko. Planuję położyć kostkę wokół domu i moje pytanie brzmi czy jest jakaś minimalna głębokość na jakiej muszą być zakopanie takie instalacje żeby to wszystko grało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1979 01.07.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Minimalna pewnie jakaś jest, żeby nie ulegały uszkodzeniu mechanicznemu przez zbyt cienką warstwę ziemi, ale przecież będziesz kładł kostkę, czyli powinieneś pytać o maksymalną? głębokość, na której mogą one leżeć. No chyba, że czegoś nie zrozumiałem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo33 02.07.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Kostkę układa się zależnie od obciążenia na jakie będzie nastawiona oraz rodzaju gruntu , ale przedział to raczej z 15-20 cm . A jaką kostkę wybrałeś, czy dopiero sie przymieżasz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 02.07.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 tak samo w zależności od obciązenia, dobiera się grubość kostki, także nie sama grubość podkładu się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 04.07.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Jeśli będzie to tylko opaska, to nie musisz robić Bóg wie jakiej podbudowy. 10cm nad rurą spokojnie możesz kłaść kostkę.W miejscu, w którym występują naciski warto zrobić z 20cm podbudowy nad rurą. Jeśli nie ma takiej możliwości, należy sypnąć w takim miejscu mocnej stabilizacji i nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacos22 26.07.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Witam serdecznie.Widzę, że koledzy orientują się w temacie kostki brukowej proszę więc o poradę.Od roku część podwórka utwardzone mam tzw żużlem hutniczym ok. 20cm. Ogólnie teren twardy. Chcę to podsypać piaskiem z cementem i na to położyć kostkę brukową. Obciążeniem będzie tylko poruszający się po podjeździe samochód osobowy. Jak sądzicie zda takie coś egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 28.07.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 A ja mam takie pytanie czy jak zakopię sie taka rure to można po tym samochodem przejechac, gdyby tak zakopac na ok 20-30cm. I czy jak kładzie sie dren to ze spadkiem go sie robi czy nie??? Nie dlugo bede wykonywał odwodnienie z rynnien i tak podpytuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts