stam222 30.06.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Stoję przed dylematem jaką papę położyć na chudziaku ale po przeczytaniu kilku postów o papie i rozpuszczaniu styropianu, zacząłem zgłębiać temat i szukać czegoś co nie wchodzi w reakcję. Pomyślałem, że najlepiej i najprościej będzie jak napiszę do producenta do jakiegoś technicznego i tak też zrobiłem a odpowiedź dostałem taką cytuję i zostawiam bez komentarza. Dzień dobry. Papa nie wchodzi w reakcję ze styropianem. Są juz gotowe produkty jak styropapa. Niekorzystne działanie na styropian mają materiały na bazie rozpuszczalników. Papa jest materiałem bitumicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 01.07.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Stoję przed dylematem jaką papę położyć na chudziaku ale po przeczytaniu kilku postów o papie i rozpuszczaniu styropianu, zacząłem zgłębiać temat i szukać czegoś co nie wchodzi w reakcję. Pomyślałem, że najlepiej i najprościej będzie jak napiszę do producenta do jakiegoś technicznego i tak też zrobiłem a odpowiedź dostałem taką cytuję i zostawiam bez komentarza. Zrob tak jak Adam opisal to w "najlepsze ocieplenie podlogi na gruncie" perlit z gipsem, pozniej mozesz nawet na do dac styropian bo pewnie do konca nie uwierzysz w to co Adam napisal i spisz spokojnie. Zadna smola papa takiej mieszance nie zgrozna. Wszelkie rurki tez maja raj w takiej izolacji. I jeszcze znajdz jak zrobic podlogowke jego sposobem, raczej jak zamontowac ta podlogowke. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 01.07.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Stoję przed dylematem jaką papę położyć na chudziaku ale po przeczytaniu kilku postów o papie i rozpuszczaniu styropianu, zacząłem zgłębiać temat i szukać czegoś co nie wchodzi w reakcję. . Mit budowlany - papa SMOŁOWA owszem "rozpuszczała" styropian, współczesne papy są papami ASFALTOWYMI i nie wchodzą w reakcje ze styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 01.07.2015 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Mit budowlany - papa SMOŁOWA owszem "rozpuszczała" styropian, współczesne papy są papami ASFALTOWYMI i nie wchodzą w reakcje ze styropianem. A skąd się bierze ASFALT? To wszystko produkty ropopochodne Ale ja nie o tym... A podłogę Adam znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 02.07.2015 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 A skąd się bierze ASFALT? To wszystko produkty ropopochodne to nie sa produkty ropopochodne:P asfalt - z ropy smoła - z węgla lub drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 13.07.2015 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Uważasz że ropa nie rozpuszcza styropianu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 13.07.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Styropian rozpuszczany jest przez rozpuszczalniki zawarte np. w lepikach. Izolacje oparte na wodzie, bezrozpuszczalnikowe nie działają na styropiany. Są produkowane tzw styropapy, czyli styropian XPS w osłonie z papy asfaltowej, stosowane do ociepleń dachów płaskich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts