Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Źle ułożone kamionki w kominie

Recommended Posts

Witam

Około 3 lata temu postawiłem nowy komin podczas zmiany poszycia dachowego. Około rok temu zauważyłem wykwity na kominie. Komin wymurowany z cegły pełnej, nad poszyciem dachowym z klinkieru.Komin jest z wkładem ceramicznym. Jest to coś takiego http://marywil.informatorbudownictwa...netrzny-normal. Jest on prawdopodobnie ułożony tym kielichem w dół. Wykwity wyglądają tak: Co zrobić w takiej sytuacji? Jak pozbyć się wykwitów i co zrobić żeby nie powracały?20150701_103216[1].jpg20150701_103152[2].jpg

Witam

Około 3 lata temu postawiłem nowy komin podczas zmiany poszycia dachowego. Około rok temu zauważyłem wykwity na kominie. Komin wymurowany z cegły pełnej, nad poszyciem dachowym z klinkieru.Komin jest z wkładem ceramicznym. Jest to coś takiego http://marywil.informatorbudownictwa...netrzny-normal. Jest on prawdopodobnie ułożony tym kielichem w dół. Wykwity wyglądają tak: Co zrobić w takiej sytuacji? Jak pozbyć się wykwitów i co zrobić żeby nie powracały?[ATTACH=CONFIG]322723[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322724[/ATTACH]

Cóż.... Możesz zacząć od nowa...Tym razem zrób kielichami do góry.

• 2 weeks później...
Tylko czy teraz firma zrobi mi to za darmo czy będę musiał pokryć koszty?

Jak nie masz na nich haka, możesz liczyć na uczciwość. To taka trochę zapomniana :" cecha ludzka, polegająca w relacjach społecznych na wywiązywaniu się z danego słowa oraz przestrzeganiu reguł społecznych (uznanych norm moralnych), nawet gdy inni tego nie widzą lub nie oczekują"(wiki).