poontos 01.07.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Witam!W 2012 rozpocząłem budowę domu. Musiałem ją wstrzymać gdyż firma którą wynająłem źle wybudowała mi fundament. Aktualnie toczy się sprawa sądowa w tym temacie. Nie chcę aby pozwolenie na budowę mi wygasło, więc postanowiłem że zrobię przyłącze wody i kanalizy po to, aby był wpis do dziennika budowy. Moje pytanie jest następujące:projekt zagospodarowania działki (przyłączy sanitarnych) został wydany w grudniu 2010. Czy jest on dalej ważny? W internecie znalazłem artykuł, http://www.e-instalacje.pl/a/6628,przylacze-wodociagowe-formalnosci w którym jest napisane, że taki projekt jest ważny 3 lata (od dnia wydania czy od dnia ostatniego wpisu do dziennika budowy?).W "wodniku" powiedziano mi że jeśli pozwolenie na budowę jest nadal ważne, to mogę zrobić takie przyłącze. Może ktoś się orientuje jak dokładnie określają to przepisy?Aktualnie szukam też nowego kierownika budowy, więc nie mam się teraz kogo poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts