Rom.Witk 03.07.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Witam wszystkich najserdeczniej, Chciałbym na swojej działce przydomowej postawić jakiś mały drewniany domek ogrodowy do przechowywania roweru i kilku innych klamotów. Wystarczy mi mniej więcej 3x3m. Najlepiej, aby była to już dość solidna i wytrzymała konstrukcja, a nie zwykła szkieletówka czy jakiś domek z OSB. To ma być porządny domek. Fajnie byłoby też, gdyby ładnie prezentował się wizualnie i nie wyglądał jak rupieciarnia. Przeszukałem trochę internet i nie znam się na tym, ale zaciekawiło mnie rozwiązanie łączenia desek domku pióro wpustem. Czy uważacie, że to dobry wybór? Może polecicie jakąś firmę, która zajmuje się budowaniem domków o takiej konstrukcji? Dzięki za pomoc, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 03.07.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Ale te deski na pióro-wpust to raczej musżą być nabijane (albo w inny sposób mocowane) do szkieletu, więc czemu wykluczasz "zwykłą szkieletówkę"? Nie znalazłeś nic odpowiedniego z gotowych altanek oferowanych na rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom.Witk 06.07.2015 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 No właśnie z tego, co ja rozumiem (a nie jestem znawcą), to nie ma w takich domkach jako takiego szkieletu. Poniżej zdjęcia, które znalazłem: http://www.domkiletniskowe.org/pliki/foto/01/18/6c1f4b2497.jpghttp://domki-alpima.pl/wp-content/uploads/2013/09/Adam-3x3-31.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konek 09.07.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Widze, ze jest Pan z Kalisza, wiec niedaleko Poznania. Ja swoj domek letniskowy kupilem w firmie wlasnie z Poznania. Firma nazywa sie Twoje domki. Latwo znalezc ich strone w internecie. Wiem, ze Pan nie szuka domku letniskowego, tylko narzedziowego, ale oni maja w ofercie rowniez takie domki. Ja generalnie nie moge na ta firme zlego slowa powiedziec, bylem z nich bardzo zadowolony. Chwile na domek musialem poczekac, jednak jak juz go postawili, to prezentowal sie swietnie. I do teraz nic zlego sie z nim nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konek 10.07.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Tak, takimi zdjeciami dysponuje w tej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom.Witk 23.07.2015 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Chwilę nie wchodziłem na forum. Konek, takiego dużego domku nie potrzebuję, wystarczy mi jakieś 2x3m, maksymalnie 3x3, a ten Twój wygląda na większy. Nie mam nawet miejsca w ogrodzie na większy domek, chcę mieć jeszcze kawałek wolnej przestrzeni. Właśnie co przejrzałem ich ofertę w internecie i kilka domków by mi odpowiadało. Tak czy siak jeszcze do nich zadzwonię i może się zdecyduję na zakup. Dziękuję za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mDanik 22.04.2016 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 no też o takim domku myślę. Mam sporo rzeczy do pochowania. Jest trochę firm które takie domki stawia. Ja bym chciał dodatkowo by taki nieduży domek był ogrzewany i ocieplony, by mozna było tam jesienią, zimą przez week przesiedzieć. Wiec nie wykluczam że będę musiał sie zgłosić do ludzi którzy stawiają domy drewniane a nie takie domki "narzędziówki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts