paradox2604 03.07.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Witam jaki wegiel najlepiej bedzie kupic do pieca zasypowego tradycyjnego/ czy wegiel typu orzech o granulacji 20-40 bedzie odpowiedni chodzi mi o to ze chcialem kupic wegiel w workach bo narazie nie mam go gdzie skladowac?i jaka kalorycznosc bedzie najbardziej odpowiednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 03.07.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Witam jaki wegiel najlepiej bedzie kupic do pieca zasypowego tradycyjnego/ czy wegiel typu orzech o granulacji 20-40 bedzie odpowiedni chodzi mi o to ze chcialem kupic wegiel w workach bo narazie nie mam go gdzie skladowac?i jaka kalorycznosc bedzie najbardziej odpowiednia Witaj, Tak orzech będzie ok, kaloryczność przelicz na cenę za MJ i pod tym kątem porównaj te, które masz możliwość kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox2604 03.07.2015 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 a czy jest jakis grubszy wegiel od orzecha pakowany w worki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.07.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 a czy jest jakis grubszy wegiel od orzecha pakowany w worki? To zależy od składu i tego w jaki sposób tam workują - generalnie na życzenie mogliby zworkować każdy rodzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 04.07.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 a czy jest jakis grubszy wegiel od orzecha pakowany w worki? Nie wiem jak w Twoim rejonie, ale u nas każdy węgiel da się kupić w worach. Ja osobiście u siebie standardowo workuję do sortymentu orzech - bo taki mi przechodzi jeszcze przez maszynkę. Więc worki z orzechem leżą na składzie gotowe do sprzedaży. Kostkę muszę workować ręcznie - nie przechodzi przez maszynkę. Znaczy człowiek bierze łopatę i sypie w worki umieszczane w takim uchwycie. Niestety jest to dość wolny i upierdliwy sposób, dlatego workuję ją tylko na zamówienie i doliczam stówkę do tony za tak zworkowany węgiel. Myślę że to raczej norma w kraju i prawie każdy skład Ci zaworkuje co tylko chcesz. Wyznacznikiem kosztu będzie zapewne podobnie jak w moim przypadku to czy da się to zrobić maszynką czy trzeba postawić pracownika do ręcznej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts