paradox2604 03.07.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Witam jaki wegiel najlepiej bedzie kupic do pieca zasypowego tradycyjnego/ czy wegiel typu orzech o granulacji 20-40 bedzie odpowiedni chodzi mi o to ze chcialem kupic wegiel w workach bo narazie nie mam go gdzie skladowac?i jaka kalorycznosc bedzie najbardziej odpowiednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 03.07.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Witam jaki wegiel najlepiej bedzie kupic do pieca zasypowego tradycyjnego/ czy wegiel typu orzech o granulacji 20-40 bedzie odpowiedni chodzi mi o to ze chcialem kupic wegiel w workach bo narazie nie mam go gdzie skladowac?i jaka kalorycznosc bedzie najbardziej odpowiednia Witaj, Tak orzech będzie ok, kaloryczność przelicz na cenę za MJ i pod tym kątem porównaj te, które masz możliwość kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox2604 03.07.2015 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 a czy jest jakis grubszy wegiel od orzecha pakowany w worki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.07.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 a czy jest jakis grubszy wegiel od orzecha pakowany w worki? To zależy od składu i tego w jaki sposób tam workują - generalnie na życzenie mogliby zworkować każdy rodzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 04.07.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 a czy jest jakis grubszy wegiel od orzecha pakowany w worki? Nie wiem jak w Twoim rejonie, ale u nas każdy węgiel da się kupić w worach. Ja osobiście u siebie standardowo workuję do sortymentu orzech - bo taki mi przechodzi jeszcze przez maszynkę. Więc worki z orzechem leżą na składzie gotowe do sprzedaży. Kostkę muszę workować ręcznie - nie przechodzi przez maszynkę. Znaczy człowiek bierze łopatę i sypie w worki umieszczane w takim uchwycie. Niestety jest to dość wolny i upierdliwy sposób, dlatego workuję ją tylko na zamówienie i doliczam stówkę do tony za tak zworkowany węgiel. Myślę że to raczej norma w kraju i prawie każdy skład Ci zaworkuje co tylko chcesz. Wyznacznikiem kosztu będzie zapewne podobnie jak w moim przypadku to czy da się to zrobić maszynką czy trzeba postawić pracownika do ręcznej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.