Ascaia 03.07.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Witam, pilnie potrzebuję pomocy w kwestii chemii budowlanej. Jestem w trakcie robienia mebelków na balkon. Drewno pokrywam impregnatem Vidaron (kolor palisander, więc ciemny) . Niestety, pomimo zabezpieczenia powierzchni balkonu papierami i folią część impregnatu przesiąkła. Niektóre plamy udało się usunąć rozpuszczalnikiem do wyrobów olejno-ftalowych. Niektóre niestety zostały i wyglądają koszmarnie. Płytki na balkonie to chyba najprostszy gres (kładzione przez spółdzielnię). Pomocy, bo będą ładne (mam nadzieję) mebelki, a podłoga będzie wyglądała jak w ruderze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 03.07.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Witam, pilnie potrzebuję pomocy w kwestii chemii budowlanej. Jestem w trakcie robienia mebelków na balkon. Drewno pokrywam impregnatem Vidaron (kolor palisander, więc ciemny) . Niestety, pomimo zabezpieczenia powierzchni balkonu papierami i folią część impregnatu przesiąkła. Niektóre plamy udało się usunąć rozpuszczalnikiem do wyrobów olejno-ftalowych. Niektóre niestety zostały i wyglądają koszmarnie. Płytki na balkonie to chyba najprostszy gres (kładzione przez spółdzielnię). Pomocy, bo będą ładne (mam nadzieję) mebelki, a podłoga będzie wyglądała jak w ruderze. Rozpuszczalnik NITRO, Dobrze działa Cilit Bang kamien -i rdza. W ostatecznosci srodek SCANSOL. Tylko ten ostatni UWAGA usuwa nawet lakiery samochodowe i wszystkie farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ascaia 03.07.2015 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Dziękuję, jutro zakupię i będę walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts