fredi07 03.07.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Takie mało ważne pomieszczenie na strychu z przeznaczeniem na magazyn. Całość 80 m2 z hakiem a gdzieś na 15 metrach plama po zalaniu olejem (?). Środki klepki zdrowe a krawędzie nasączone jakimś czarno brunatnym świństwem. Decyzja by lakierować jak jest. Pomieszczenie mało ważne a parkiet zabytek, nie ma co iść w koszty i zmieniać na nowy. Poszedł podkład i Hartzlack APU-2. Plamy się wyeksponowały. Po drugiej warstwie APU-2 lakieru w miejscach plam nie ma ale i plam też nie ma. Nie jest to zdrowy dąb ale taki popielaty staroć O niebo lepiej niż czarno brunatne obwódki. Teraz te miejsca gdzie lakier pożarł się z olejem zaciągnę pędzelkiem All gruntem (podkład pod podłogi olejowane ) i jeszcze raz lakier. Będzie super. Lata już robię tym lakierem, że ma tendencję do rozjaśniania podłóg wiem. Klientka mówiła , że odbarwił plamy na starej buczynie w miejscach gdzie kotki sikałyU siebie w salonie nowy parkiet dębowy a jedna klepka wyszła czarna jak klawisz od fortepianu. Chciałem ją wydłutować ale to zaraz było Boże Narodzenie a później to nawet nie wiem która to była. Bo wszystkie jaśniutkie. Lepszy od wybielinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts