edwars 04.07.2015 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Od pewnego czasu hydrofor zaczął się włączać przy każdym poborze wody. Syn próbował dopompować powietrza ale nie chciało wchodzić, a że jest "najmądrzejszym człowiekiem na świecie", wykręcił zawór (taki jak przy dętkach). W otwór włożył drut i napotkał opór, myśląc że zawór jest zapchany wcisnął drut i zaczęła się lać woda zaworem. Wkręcił zawór dopompował powietrza i dalej jest tak jak było.Proszę o radę co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.07.2015 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Uszkodził membranę więc trzeba ją wymienić! Najprawdopodobniej wcześniej nie było poduszki powietrznej i trzeba było do pompowania powietrza ale po wcześniejszym wypuszczenie wody ze zbiornika.Teraz to trochę pracy i kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwars 04.07.2015 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 (edytowane) Dzięki za odpowiedź, czy wie ktoś jak wymienić tą membranę, czy można ją załatać. Edytowane 4 Lipca 2015 przez edwars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad Podgórski 05.07.2015 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 lepiej już nie naprawiajcie tego dalej sami bo studnie będzie trzeba nową kopać* zobaczcie jaki macie symbol na hydroforze i zależnie od firmy google, ew. można dzwonić do producenta jak nie będzie w ofercie na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.07.2015 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Dzięki za odpowiedź, czy wie ktoś jak wymienić tą membranę, czy można ją załatać. Wymienia się poprzez odkręcenie dekla- na kilka śrub ......zapewne jeśli hydrofor nowy można byłoby zwulkanizować taką membranę(przeponę) jednak rzadko kiedy się to stosuje(nie wykluczone że da się to zrobić łatą do klejenia dętek samochodowych) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwars 06.07.2015 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Dziękuję wszystkim za fachowe rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwars 04.08.2015 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Odkręciłem dekiel od zbiornika i po spuszczeniu wody próbowałem wyjąć gumowy worek.Niestety nie mogę go wyjąć, jakby go coś trzymało w przeciwnym końcu, może ktoś wie jak to cholerstwo wyjąć aby założyć nowy?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.08.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Odkręciłem dekiel od zbiornika i po spuszczeniu wody próbowałem wyjąć gumowy worek. Niestety nie mogę go wyjąć, jakby go coś trzymało w przeciwnym końcu, może ktoś wie jak to cholerstwo wyjąć aby założyć nowy?. No pewnie - trzyma mocowanie manometru czyli miejsca gdzie jest dostęp do cieczy z pominięciem ścian zbiornika- Po przeciwległej stronie nie masz korka i śruby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwars 06.08.2015 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Po przeciwległej stronie nie masz korka i śruby ? Po przeciwnej stronie jest wystający taki bolec, czy to trzeba odkręcić? i jak to zrobić żeby nie zepsuć. Dzięki Ci "CityMatic" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts