Salah 05.07.2015 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 (edytowane) Myślałem że firma TERMOORGANIKA to synonim jakości ! choćby ta cena zobowiązuje !!! [ Styropian jaki mam to Termoorganika GOLD 26 cm ] To co otrzymałem mnie zbiło z tropu ! i pytam : - ile muszę więcej zapłacić za szlifowanie tego dziadostwa - ile więcej czasu na to straci firma robiąca fasadę - o ile zmniejszą się parametry ciepła ściany zrobionej na tym badziewiu bo wiadomo łączenia płyt już nie będą idealne po szlifowaniu, szczeliny większe itp - miało być 26cm styropianu ciekawe ile z tego zostanie po prostowaniu ! Na podłodze miałem kupowanego KNAUFa i tam takiego dziadostwa nie było. Knauf był prościutki ! - poziomica ma 60 cm - krzywych w dostawie około 30% Nie mam zamiaru płacić za to i tracić czasu oraz mieć gorsze parametry ocieplenia tylko dlatego że wybrałem Termoorganikę ,a nie KNAUFa Mam nadzieję że to tylko wypadek w produkcji Termoorganiki i odosobniony przypadek i dlatego pisze do nich aby przyjechali i wymienili ten produkt styropianowo podobny. Napisze co dalej jak firma sie odniosła do tego Miałem jeszcze pisać do "Program Gwarantowany Styropian" ale się wstrzymałem do momentu uzyskania odpowiedzi z Termoorganiki, ale jak nie nadejdzie szybko [ ocieplanie domu stoi teraz w miejscu ] odpowiedź to będę tam też interweniował ! Edytowane 11 Lipca 2015 przez Salah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.07.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Nie wyglada to dobrze, chyba z rok temu na FM ktoś również narzekał na jakość styro TO.Prawdopodobnie styro które do Ciebie dojechało dopiero co opuściło linie produkcyjną, nie zdążyło dobrze wyschnąć.TO jak i inne podobne firmy mają odpowiednie normy produkcyjne wiec najprawdopodobnie ich odpowiedź będzie, że krzywizny mieszczą się w tych normach.Dużo tego zamówiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 05.07.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 nie możesz narzekać bo termoorganika jest najlepsza na świecie i każdy inny styro będzie gorszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 05.07.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 wow już któryś raz ktoś pisze że w sezonie takie płyty dostał, ale to jest przegięcie Jeśli faktycznie mieści się to w normach to ja dziękuję za taki styro ... odpuszczę TO szkoda nerwów później. Napisz co Ci odpowiedzą jeśli wymienią to nie tak źle tyle że mały przestój na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.07.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Urok sezonu Zmierz dokładnie ile mm ma krzywizna płyty, porównaj z tym, co podaje producent w oznaczeniu produktu, będziesz wiedział, czy reklamacja będzie zasadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 06.07.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Jest faktem, że termoorganika, produkuje styropian wysokiej jakości, jako jedyna na rynku posiada rekoemendacje ITB, z tego co się orientuje zdobywa baranżowe wyróżnienia również wśród wykonawców np budowlana marka roku. Nawet mercedesowi zdarzają się wpadki, j Termo jest liderm rynku, sprzedaje najwięcej płyt to na taką ilość nawet przt super kontroli jakości może coś się trafić nie ok. Dla mnie nr 1 w Polsce od lat. ITB, ITB .... tani chwyt marketingowy Sobie dobrze poszukaj o tym itb i styro ,znajdziesz to w necie. W tym samym teście był styro Izolbet i był tak samo oceniony dobrze jak termoorganika, natomiast nie było badaych czołowych producentów styro w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 06.07.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 płaskość 5 mm i już nie spełnia normy - ale jak to będzie z reklamacją ??? Napisz jak to się skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 06.07.2015 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Jestem pod wrażeniem działania firmy TERMOORGANIKA . Jutro mam mieć nowy styropian, wymieniają mi te krzywe na proste ! SZYBKO bez problemu i rzeczowo !!! jeśli tak będzie to mogę polecać tą firmę !!! JAk jutro je faktycznie dostane to potwierdzę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 07.07.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 sezon...sezon.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 07.07.2015 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 dziś przyjechał prosty z małym gratisem ! Jestem bardzo zadowolony i pod wrażeniem ze sposobu załatwienia reklamacji. Wpadka może się trafić każdemu ,ale nie każdy może tak błyskawicznie zareagować i uczynić z tego w sumie miłe wydarzenie na budowie można śmiało polecać tą firmę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
23karol 08.07.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Na serio wymienili Ci od razu, bez robienia problemów? Na nastepny dzień miałeś nowy styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 08.07.2015 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts