Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TERMOORGANIKA - STRASZNIE krzywe płyty, Księżycowe ŁUKI, gdzie jest jakość ???

Recommended Posts

Myślałem że firma TERMOORGANIKA to synonim jakości ! choćby ta cena zobowiązuje !!! [ Styropian jaki mam to Termoorganika GOLD 26 cm ]

To co otrzymałem mnie zbiło z tropu ! i pytam :

- ile muszę więcej zapłacić za szlifowanie tego dziadostwa

- ile więcej czasu na to straci firma robiąca fasadę

- o ile zmniejszą się parametry ciepła ściany zrobionej na tym badziewiu bo wiadomo łączenia płyt już nie będą idealne po szlifowaniu, szczeliny większe itp

- miało być 26cm styropianu ciekawe ile z tego zostanie po prostowaniu !

Na podłodze miałem kupowanego KNAUFa i tam takiego dziadostwa nie było. Knauf był prościutki !

- poziomica ma 60 cm

- krzywych w dostawie około 30%

Nie mam zamiaru płacić za to i tracić czasu oraz mieć gorsze parametry ocieplenia tylko dlatego że wybrałem Termoorganikę ,a nie KNAUFa

Mam nadzieję że to tylko wypadek w produkcji Termoorganiki i odosobniony przypadek i dlatego pisze do nich aby przyjechali i wymienili ten produkt styropianowo podobny. Napisze co dalej jak firma sie odniosła do tego

0.jpg

Miałem jeszcze pisać do "Program Gwarantowany Styropian" ale się wstrzymałem do momentu uzyskania odpowiedzi z Termoorganiki, ale jak nie nadejdzie szybko [ ocieplanie domu stoi teraz w miejscu ] odpowiedź to będę tam też interweniował !

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Edytowane przez Salah

Nie wyglada to dobrze, chyba z rok temu na FM ktoś również narzekał na jakość styro TO.

Prawdopodobnie styro które do Ciebie dojechało dopiero co opuściło linie produkcyjną, nie zdążyło dobrze wyschnąć.

TO jak i inne podobne firmy mają odpowiednie normy produkcyjne wiec najprawdopodobnie ich odpowiedź będzie, że krzywizny mieszczą się w tych normach.

Dużo tego zamówiłeś?

wow już któryś raz ktoś pisze że w sezonie takie płyty dostał, ale to jest przegięcie :o

Jeśli faktycznie mieści się to w normach to ja dziękuję za taki styro ... odpuszczę TO szkoda nerwów później.

Napisz co Ci odpowiedzą jeśli wymienią to nie tak źle tyle że mały przestój na budowie.

Gość grend
Jest faktem, że termoorganika, produkuje styropian wysokiej jakości, jako jedyna na rynku posiada rekoemendacje ITB, z tego co się orientuje zdobywa baranżowe wyróżnienia również wśród wykonawców np budowlana marka roku. Nawet mercedesowi zdarzają się wpadki, j Termo jest liderm rynku, sprzedaje najwięcej płyt to na taką ilość nawet przt super kontroli jakości może coś się trafić nie ok. Dla mnie nr 1 w Polsce od lat.

ITB, ITB .... tani chwyt marketingowy :stirthepot: Sobie dobrze poszukaj o tym itb i styro ,znajdziesz to w necie. W tym samym teście był styro Izolbet i był tak samo oceniony dobrze jak termoorganika, natomiast nie było badaych czołowych producentów styro w Polsce.

dziś przyjechał prosty :) z małym gratisem ! Jestem bardzo zadowolony i pod wrażeniem ze sposobu załatwienia reklamacji. Wpadka może się trafić każdemu ,ale nie każdy może tak błyskawicznie zareagować i uczynić z tego w sumie miłe wydarzenie na budowie :) można śmiało polecać tą firmę !