przemek9242 05.07.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Witam. Ostatnio zainteresowałem się strzelectwem wiatrówkowym kupiłem kilka wiatrówek zacząłem strzelać u siebie na działce i...... sąsiedzi zaczęli się skarżyć na dzwięki strzalów z wiatrówki. Jak wiadomo dzwięki nie są głośne ale gdy strzelam ja i 3 moich znajomych rzeczywiście u sąsiadów jest to dość nieprzyjemny dzwięk więc się im nie dziwię że zaczęli mi truć dlatego szukam skutecznego taniego rozwiązania wygłuszenia mojej działki od strony tych sąsiadów . Wymyśliłem na razie że najtańszym i najszybszym sposobem będzie postawienie wzdłuż całej mojej działki ogrodzenia z płyt osb 12mm o wysokości 2.2m żeby nie trzeba było nawet zgłaszać tego . Czy płyty osb o takiej wysokości zatrzymają dzwięk że u sąsiadów będzie w miarę cicho ? A może jeszcze trzeba by je później pomalować czymś dzwiękochłonnym ? A może to w ogóle zły pomysł i jest coś tańszego i szybszego do zrealizowania ? Dziękuję wam za odpowiedzi . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts