KvM 06.07.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 cO Z UROKIEM SILKI GDY JĄ OCIEPLIMY STYROPIANEM. oNA JEST STWORZONA DO WEŁNY. PO CO ZBĘDNY WYDATEK NA SILKĘ JAK STYROPIAN TO Z BK. Oj nie przesadzaj silka i tak wyjdzie trochę taniej i ma jeszcze trochę innych uroków w porównaniu z BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 06.07.2004 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 cO Z UROKIEM SILKI GDY JĄ OCIEPLIMY STYROPIANEM. oNA JEST STWORZONA DO WEŁNY. PO CO ZBĘDNY WYDATEK NA SILKĘ JAK STYROPIAN TO Z BK. A jaki 'urok' Silki zniknie Twoim zdaniem, po dociepleniu je styropianem? P.S. A co z Twoim CapsLock, Filip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filip1 07.07.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 PRZY OCIEPLENIU STYROPIANEM ŚCIANA NIE BĘDZIE ODDYCHAŁA, A PRZY WEŁNIE TAK. W DOMU OCIEPLONYM WEŁNĄ MIKROKLIMAT JEST ZUPEŁNIE INNY. ZNAJOMY OCIEPLIŁ WEŁNĄ BK I JEST BARDZO ZADOWOLONY. ŚCIANY ODDYCHAJĄ!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 07.07.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Tez wole welne Z prostego wzgledu - lepiej przepuszcza powietrze. A styropian - myszy gryza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 07.07.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 PRZY OCIEPLENIU STYROPIANEM ŚCIANA NIE BĘDZIE ODDYCHAŁA, A PRZY WEŁNIE TAK. W DOMU OCIEPLONYM WEŁNĄ MIKROKLIMAT JEST ZUPEŁNIE INNY. Teraz mieszkam w wielkiej płycie - ta to dopiero oddycha A do tego jest ocieplona styropianem. I co z tego wynika? Nic!!! ZNAJOMY OCIEPLIŁ WEŁNĄ BK I JEST BARDZO ZADOWOLONY. ŚCIANY ODDYCHAJĄ!!!!! Znaczy się co? Jak wiatr wieje to się w środku firanki ruszają? To chyba bardziej od dokładności ekipy jak od materiału zależy :D:D Te dyrdymały z oddychaniem ścian jakoś mnie nie przekonują. Praktycznie cała wilgoc z powietrza jest odprowadzana przez wentylację, a to co sie w silikacie zmagazynuje jest oddawane gdy powietrze jest bardziej suche. Silikaty mają chyba wiekszą nasiakliwość niż inne materiały - ot i cała filozofia tworzenia sie mikroklimatu. Mój znajomy ocieplił styropianem i jest zadowolony. A drugi znajomy ocieplił welną i wiesz co? - tez jest zadowolony. Bądź tu człowieku mądry i wybierz to co lepsze - Boze Narodzenie czy Wielkanoc? pozdrawiam P.S. FILIPIE!!!!! Wyłącz ten cholerny Caps Lock - jesli nie wiesz o co chodzi to już ci tłumaczę - DUŻE LITERY ZNACZĄ ŻE KRZYCZYSZ!!!!!!! - a to niekulturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 07.07.2004 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 PRZY OCIEPLENIU STYROPIANEM ŚCIANA NIE BĘDZIE ODDYCHAŁA, A PRZY WEŁNIE TAK. W DOMU OCIEPLONYM WEŁNĄ MIKROKLIMAT JEST ZUPEŁNIE INNY. ZNAJOMY OCIEPLIŁ WEŁNĄ BK I JEST BARDZO ZADOWOLONY. ŚCIANY ODDYCHAJĄ!!!!! to co mówisz, to kompletna bzdura. Nie wiem skąd niektórrzy posiadają takie bajeczne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 07.07.2004 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Przesledziłam Wasz a dyskusję i .... jesteśmy bardzo podatni na chwyty marketingowe. czy ktoś z was rzeczywiście odczuwa te zmiany,;subtelne, jeżeli wogóle istnieją; w mikroklimacie domowym? Mam na myśli powietrze domowe a nie nastroje!!!??? Jeżeli tak to podziwiam za " delikatność konstrukcji" jego organizmu! Ja uważam że albo się ma dobra wentylację i oczywiście wietrzy pomieszczenia i ich nie przegrzewa!!! przede wszystkim, bo to na naszych małych milusińskich ( dzieci) bardzo źle wpływa, nie wspomnę o alergikach. Te wszystkie teorie sa dla mnie grubo przesadzone. Kompromis i oszczędność, poza tym dobra jakość wykonania... do tego trzeba dążyć! Co Wam po drogich materiałach i ścianach "pancernych" jak fachowcy nie będą fachowcami w danej konkretnej technologii. Wierzycie w te współczynniki? Dla mnie maja wartość orientacyjną i niech tak pozostanie.Chciałam sie czegoś dowiedzieć o Silce, ale sie zniechęciłam.Pozdrawiammakabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 08.07.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Nie ma się co zniechęcać. Owszem dla osób wierzący w zbawczą moc oddychania ściań styropian będzie "be", ja bym się jednak drobiazgami nie przejmowałW gruńcie rzeczy wybór technologii to kwestia bardziej filozofii, a częście marketingowo podsycanych fobii niż realny, rozsądny wybór. Tak czy inaczej dom będzie domem i pewnie gospodarze będą go chwalić. Co do przegrzewania - popieram w całej rozciągłości. W mieszkaniu gdzie zimą temperatura przekracza 21C jest mi bardzo nieprzyjemnie bez względu na materiał z jakiego są ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 08.07.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Widzęż drodzy Forumowiczowie wolą przeglądać króciutkie wątki a nie bardziej rozbudowane jak ten :Jak budować Silką? Szkoda a można byłoby troszeczkę wiadomości dotyczących silikatów umieścić w jednym długim wątku.Pozdrawiam i ... zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts