Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wysokosc kontrlat

questa

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 3 months później...

Juz zamontowane. Wg mojego zyczenia na 4 cm konrlatach. Ale lazilam po tym dachu i krzyczalam bo juz mi brakowalo sil. A oni co ja taka nerwowa jestem.

Kilka ulew bylo i na razie suchutko wiec chyba jest niezle... Wizualnie dach tez wyglada ok (nie mam nowszych zdjec).

poddasze.jpg

taras.jpg

wywiewka.jpg

dach1.jpg

obrobka komina.jpg

Edytowane przez questa

Walnij swoje zdjęcia najlepszych dachów ze szczegółami.Pomożesz innym, a nie wyjdziesz na spamera.

Jakie spamowanie? Uważasz że ten dach został poprawnie wykonany? Zwróć uwagę na tylną obróbkę komina. To że inwestor obczyta się internetu instrukcji itp, będzie biegał ze szmatką po dachu, to w większości przypadków da to tyle co umarłemu kadzidło .Ludzie lepiej uczcie się szukać dobrych kierowników i wykonawców

Edytowane przez winiu1

Pragnę tylko nieśmiało zwrócić uwagę, że opiniujemy i doradzamy za darmo. Natomiast za naukę trzeba płacić. W związku z tym żaden wykonawca nie ma obowiązku jak nie chce, udostępniać zdjęć ze swoich realizacji, a tym bardziej zdjęć detali dachu. Pozdrawiam.

Patrząc na ten wątek - w czym pan pomógł? Wyraził pan opinię, ze należy zmienić fachowca.. To może powiedzieć każdy, nawet kompletny laik w każdym wątku.To była pańska opinia niczym nie poparta. Zmieni wykonawcę i zatrudni nowego.Wrzuci zdjęcia, a pan znowu wrzuci światłą radę - zmień fachowca.

Doradzenie polega na wskazaniu błędów i jak zrobić poprawnie.

A tak pańskie wypowiedzi to tylko lans w celu znalezienia klienta.

Naprawdę wrzucenie zdjęć dobrze wykonanych detali nie uszczupli pańskich zamówień, bo i tak nie pojedzie pan robić dach np. 120 m2 400 km od siebie.

Po pierwsze mogę dokonywać wpisów jakie uważam za stosowne.

Po drugie moja wypowiedź jest w kontekście innych wypowiedzi.

Po trzecie nie ma żadnego obowiązku korzystania z moich porad.

Po czwarte jakoś bardzo wiele osób zaczyna pytać jak dach jest już wykonany albo z dużym zaawansowaniem. Czy nie rozmawiają wcześniej z wykonawcą o dachu? Czym się zatem kieruje inwestor wybierając wykonawcę? Mogę wnioskować, że w przeważającej większości ceną.

Po piąte każdy ma kierownika budowy więc czemu od niego nie egzekwuje dopilnowania poprawnego wykonawstwa?

Po szóste jak bym miał zdobywać klientów przez Forum to bym już dawno splajtował.

Po siódme na tym Forum prowadzę własny wątek, w którym doradzam i się reklamuję, właśnie po to aby nie być posądzony o kryptoreklamę.

Po ósme wskaż chociaż jeden mój wpis w pozostałych wątkach, w którym się reklamuję.

Po dziewiąte mam dziesiątki prywatnych zapytań, z których żadne nie zostało bez konkretnej odpowiedzi.

Po dziesiąte mam świadomość, że zawsze znajdą się osoby, których mój wpis nie usatysfakcjonuje. Zdaje sobie sprawę, że nie jestem idealnym doradcą.

Po jedenaste ja natomiast Twoje wpisy w tym wątku odbieram jako roszczeniowe, no bo niby co merytorycznego wnoszą do tego wątku.

Pozdrawiam.

Witam w dziale.

Niebawem robią nam pokrycie z dachówki ceramicznej Nelskamp.

Dach kopertowy, 35st, deskowanie + papa.

Dekarz prosił o zamówienie łat 4x5 i kontrłat 4x6. W tartaku trochę się z dziwili na wymiary kontrłat.

Wyższa kontrłata da lepszą wentylację - a czy są jakieś istotne minusy bądź miejsca na które trzeba bardziej uważać przy wykonaniu pokrycia?

Edytowane przez misiupl