questa 05.07.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Witam, kto przestrzega instrukcji producentow membran i daje kontrlaty 4 cm (zakladawszy ze jest bedzie nadbitka 1.4 cm -i tam kontrlaty 2.5 cm).. Macie moze jakies zdjecia wykonczenia (rynny, sciana szczytowa)? Pzdr DS PS Moj wykonawca twierdzi ze takie kontrlaty to same problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 05.07.2015 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Żeby było równo i nie powstał garb przy nadbitce , należy ściąć krokiew o gr. nadbitki. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 10.07.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 No ciekawe jakie problemy tam widzi ten wykonawca. Zapytaj koniecznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.07.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Jak nie zmienisz wykonawcy to Ty będziesz miał problemy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 12.11.2015 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 (edytowane) Juz zamontowane. Wg mojego zyczenia na 4 cm konrlatach. Ale lazilam po tym dachu i krzyczalam bo juz mi brakowalo sil. A oni co ja taka nerwowa jestem. Kilka ulew bylo i na razie suchutko wiec chyba jest niezle... Wizualnie dach tez wyglada ok (nie mam nowszych zdjec). Edytowane 19 Listopada 2015 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 13.11.2015 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Podsumowując dach zrobiony słabiutko. Nie czepiam się do wykonawcy bo Pani inwestor rządzi na tej budowie i to sama sobie zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 13.11.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Walnij swoje zdjęcia najlepszych dachów ze szczegółami.Pomożesz innym, a nie wyjdziesz na spamera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 13.11.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 firewall, na spamera ? Niech będzie mogę być spamer questa, jaka wysokość pomieszczenia wyjdzie na gotowo po zabudowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 13.11.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 no to kiedy akademia dobrego dachu w zdjęciach? Szansa na to że stracisz klientów niewielka, a superwykonanie na zdjęciach zapewni ci napływ klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 14.11.2015 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 firewall. wyślę Ci na maila jak podasz fotki dachu co skończyłem wczoraj . Przyjemność wstawienia na forum zostawię inwestorowi . Byle nie do czarnej listy wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 14.11.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) Walnij swoje zdjęcia najlepszych dachów ze szczegółami.Pomożesz innym, a nie wyjdziesz na spamera. Jakie spamowanie? Uważasz że ten dach został poprawnie wykonany? Zwróć uwagę na tylną obróbkę komina. To że inwestor obczyta się internetu instrukcji itp, będzie biegał ze szmatką po dachu, to w większości przypadków da to tyle co umarłemu kadzidło .Ludzie lepiej uczcie się szukać dobrych kierowników i wykonawców Edytowane 14 Listopada 2015 przez winiu1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 14.11.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Nic nie uważam, ale lepiej pokazać jak powinno być zrobione prawidłowo. Zdjęcia są najlepsze ponieważ większość ludzi to wzrokowcy. DACxxxAZ wysłałem na priv moje namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.11.2015 02:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Pragnę tylko nieśmiało zwrócić uwagę, że opiniujemy i doradzamy za darmo. Natomiast za naukę trzeba płacić. W związku z tym żaden wykonawca nie ma obowiązku jak nie chce, udostępniać zdjęć ze swoich realizacji, a tym bardziej zdjęć detali dachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 15.11.2015 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Patrząc na ten wątek - w czym pan pomógł? Wyraził pan opinię, ze należy zmienić fachowca.. To może powiedzieć każdy, nawet kompletny laik w każdym wątku.To była pańska opinia niczym nie poparta. Zmieni wykonawcę i zatrudni nowego.Wrzuci zdjęcia, a pan znowu wrzuci światłą radę - zmień fachowca.Doradzenie polega na wskazaniu błędów i jak zrobić poprawnie.A tak pańskie wypowiedzi to tylko lans w celu znalezienia klienta.Naprawdę wrzucenie zdjęć dobrze wykonanych detali nie uszczupli pańskich zamówień, bo i tak nie pojedzie pan robić dach np. 120 m2 400 km od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.11.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Po pierwsze mogę dokonywać wpisów jakie uważam za stosowne.Po drugie moja wypowiedź jest w kontekście innych wypowiedzi. Po trzecie nie ma żadnego obowiązku korzystania z moich porad.Po czwarte jakoś bardzo wiele osób zaczyna pytać jak dach jest już wykonany albo z dużym zaawansowaniem. Czy nie rozmawiają wcześniej z wykonawcą o dachu? Czym się zatem kieruje inwestor wybierając wykonawcę? Mogę wnioskować, że w przeważającej większości ceną.Po piąte każdy ma kierownika budowy więc czemu od niego nie egzekwuje dopilnowania poprawnego wykonawstwa?Po szóste jak bym miał zdobywać klientów przez Forum to bym już dawno splajtował.Po siódme na tym Forum prowadzę własny wątek, w którym doradzam i się reklamuję, właśnie po to aby nie być posądzony o kryptoreklamę.Po ósme wskaż chociaż jeden mój wpis w pozostałych wątkach, w którym się reklamuję.Po dziewiąte mam dziesiątki prywatnych zapytań, z których żadne nie zostało bez konkretnej odpowiedzi.Po dziesiąte mam świadomość, że zawsze znajdą się osoby, których mój wpis nie usatysfakcjonuje. Zdaje sobie sprawę, że nie jestem idealnym doradcą.Po jedenaste ja natomiast Twoje wpisy w tym wątku odbieram jako roszczeniowe, no bo niby co merytorycznego wnoszą do tego wątku.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 15.11.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Witam w dziale. Niebawem robią nam pokrycie z dachówki ceramicznej Nelskamp.Dach kopertowy, 35st, deskowanie + papa.Dekarz prosił o zamówienie łat 4x5 i kontrłat 4x6. W tartaku trochę się z dziwili na wymiary kontrłat. Wyższa kontrłata da lepszą wentylację - a czy są jakieś istotne minusy bądź miejsca na które trzeba bardziej uważać przy wykonaniu pokrycia? Edytowane 15 Listopada 2015 przez misiupl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 15.11.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 dziwili się bo ludzie z oszczędności i głupoty dają kontrłaty 24x48, a potem narzekają na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.11.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Wyższa kontrłata to same zalety do tego taki sam asortyment. Przy ty kącie nachylenia dachu sugerowałbym przekrój łat 4x6. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 15.11.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Dzięki za wyjaśnienia,Laty niestety już dostarczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 15.11.2015 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 dziwili się bo ludzie z oszczędności i głupoty dają kontrłaty 24x48, a potem narzekają na dach. Ty sprzedajesz suche? Co ty wniosłeś do tego forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts