Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna do domu parterowego z rekuperacją

Recommended Posts

Witam,

Planuje wybudować domek typowo parterowy bez uzytkowego poddasza. Planuje w nim zastosować rekuperację z GWC. Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem aby zastosować okna dwuskrzydłowe ale tylko jedno skrzydło otwierane. To drugie miałoby być stałym nieotwieranym oknem. Co sadzicie o takim rozwiązaniu?

Witam,

Planuje wybudować domek typowo parterowy bez uzytkowego poddasza. Planuje w nim zastosować rekuperację z GWC. Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem aby zastosować okna dwuskrzydłowe ale tylko jedno skrzydło otwierane. To drugie miałoby być stałym nieotwieranym oknem. Co sadzicie o takim rozwiązaniu?

Wg mnie bez sensu. Jeżeli będzie szklenie w skrzydle to różnice w cenie będzie na poziomie 50zł na oknie. Za to dojdzie kłopot z myciem i mało estetyczna (moje zdanie) tylko jedna klamka w oknie 2-skrzydłowym.

no chyba że fix szklony w ościeżnicy to oszczędność kasy może z 300 zeta na skrzydle ?

Popatrz na zdjęcia projektu Doskonały, tam w kuchni jest właśnie takie rozwiązanie

A nie myślałeś by wogóle wszystkie okna poza wyjściem na taras zastąpić fixami ? Cieplej, taniej

Znam klienta który w swojej parterówce ma otwieranego tylko HS i drzwi wejściowe - reszta to same fixy

Edytowane przez nikt ważny

Dziękuje za odzew i liczę na więcej.

Co do projektu jaki chcemy budować to http://archetyp.pl/projekt_arteo/

Kolego Nikt Ważny możesz podesłać link do tego domu o którym mówisz bo jest ich kilka w necie i nie wiem o ktorym konkretnie mowisz. Co do Twojego pomysłu na to aby dać same fixy oprócz tych które prowadzą na taras to tego nie brałem pod uwagę ale jest to do przemyślenia,