Caishen 06.07.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Witam.Mam pokój na poddaszu i poszukuję klimatyzacji ściennej split dla pokoju 25m^2 Jaką firmę możecie mi polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 07.07.2015 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Witam. Mam pokój na poddaszu i poszukuję klimatyzacji ściennej split dla pokoju 25m^2 Jaką firmę możecie mi polecić? Najmniejszy jaki się uda kupić, będzie najlepszy. Ale trzeba pamiętać, że klimatyzacji nie wolno montować przy wentylacji naturalnej. Musi być mechaniczna i to najlepiej z odzyskiem ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 07.07.2015 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Najmniejszy jaki się uda kupić, będzie najlepszy. Ale trzeba pamiętać, że klimatyzacji nie wolno montować przy wentylacji naturalnej. Musi być mechaniczna i to najlepiej z odzyskiem ciepła. Spokojnie Panie Tomaszu. Gość zamontuje sobie klime, Pozamyka okna I z czasem wróci z pytaniem, czy jest na to rada Tak czy siak, będzie miał pan okazję zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 07.07.2015 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Witam. Mam pokój na poddaszu i poszukuję klimatyzacji ściennej split dla pokoju 25m^2 Jaką firmę możecie mi polecić? Firma jaką lubisz, albo jaka będzie ładniejsza, tudzież najcichsza. Moc, najmniejsza z możliwych, i koniecznie inwerter. klimatyzacji nie wolno montować przy wentylacji naturalnej. Nie wolno! Bo wybuchnie! Musi być mechaniczna i to najlepiej z odzyskiem ciepła. Możesz skończyć pisać te herezje w każdym możliwym wątku? Nudny już jesteś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Caishen 07.07.2015 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Firma jaką lubisz, albo jaka będzie ładniejsza, tudzież najcichsza. Moc, najmniejsza z możliwych, i koniecznie inwerter. Czy istnieje jakaś strona typu morele.net (dla komputerów) tak abym miał wybór różnych klimatyzacji lub chociaż wiedział jakie firmy istnieją? Zależy mi na tym by była energooszczędna i cicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 07.07.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Firma jaką lubisz, albo jaka będzie ładniejsza, tudzież najcichsza. Moc, najmniejsza z możliwych, i koniecznie inwerter. Nie wolno! Bo wybuchnie! Możesz skończyć pisać te herezje w każdym możliwym wątku? Nudny już jesteś... Nikt myślący nie robi klimatyzacji bez wentylacji mechanicznej. Jeżeli chodzi o "niewolno" to przepraszam, bezmózgiem też wolno być. Klimatyzacja wyklucza wentylację naturalną. Wentylacja jest rzeczą obowiązkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 07.07.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Spokojnie Panie Tomaszu. Gość zamontuje sobie klime, Pozamyka okna I z czasem wróci z pytaniem, czy jest na to rada Tak czy siak, będzie miał pan okazję zarobić Nawet jak okna uchyli, będzie chorował. Dlaczego spokojnie? Czy za leczenie tych co trafili na odmóżdżonych instalatorów, nie płacimy wszyscy? Czy w sklepie, urzędzie, komunikacji muszę wdychać aerozol od kichających? Dlaczego tolerować brak wiedzy instalatorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 07.07.2015 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Czy istnieje jakaś strona typu morele.net (dla komputerów) tak abym miał wybór różnych klimatyzacji lub chociaż wiedział jakie firmy istnieją? Zależy mi na tym by była energooszczędna i cicha. Wpisz w gógle "klimatyzacja" ew. + "miasto" i w zasadzie wywali największe sklepy w wynikach. Energooszczędna to będzie jak nie będzie upałów. Cicha, zazwyczaj jeśli będzie droższa. Samsung czy LG robi w znośne urządzenia. Nikt myślący nie robi klimatyzacji bez wentylacji mechanicznej. Nikt normalny nie będzie inwestował kosmicznych pieniędzy w wentylację mechaniczną (do tego jeszcze z rekuperacją jak tutaj i w innych wątkach pomstujesz) do kompletu z klimatyzatorem, żeby parę dni w roku sobie chłodniej zrobić. Więc podtrzymuję, przestań szerzyć te swoje herezje w celu napędzenia sobie klientów i zrobienie z nich barana. Mam klimatyzator w domu z wentylacją grawitacyjną i nie choruję jak tutaj wciskasz. Co więcej, zdecydowanie lepiej czuję się w klimatyzowanym pomieszczeniu bez rzekomej wentylacji, niż z wentylacją ale bez klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 07.07.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Wpisz w gógle "klimatyzacja" ew. + "miasto" i w zasadzie wywali największe sklepy w wynikach. Energooszczędna to będzie jak nie będzie upałów. Cicha, zazwyczaj jeśli będzie droższa. Samsung czy LG robi w znośne urządzenia. Nikt normalny nie będzie inwestował kosmicznych pieniędzy w wentylację mechaniczną (do tego jeszcze z rekuperacją jak tutaj i w innych wątkach pomstujesz) do kompletu z klimatyzatorem, żeby parę dni w roku sobie chłodniej zrobić. Więc podtrzymuję, przestań szerzyć te swoje herezje w celu napędzenia sobie klientów i zrobienie z nich barana. Mam klimatyzator w domu z wentylacją grawitacyjną i nie choruję jak tutaj wciskasz. Co więcej, zdecydowanie lepiej czuję się w klimatyzowanym pomieszczeniu bez rzekomej wentylacji, niż z wentylacją ale bez klimatyzacji. Napisałem tylko, że nikt myślący nie założy klimatyzacji przy wentylacji grawitacyjnej, nic więcej . Ostrzegam tylko przed odmóżdżonymi instalatorami. Brak wentylacji jest bardzo szkodliwy. CO2 powyżej 2500ppm powoduje brak zdolności myślenia, a grzyby - choroby. Jeżeli trafił Pan na takiego odmóżdżonego instalatora, to powinien mieć Pan pretensję do niego, nie do mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 11.07.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Nie polecę bo nie posiadam ale warta rozważenia jest nowa zabawka Gree, model U-crown GWH09UB-K3 - 3200 netto.Z powodów estetycznych i jej parametrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts