photos 06.07.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Witajcie. Niestety po burzy wyskoczyly u mnie dwa bledy A9 i C9. Fazy wszystkie sa. Pompy obiegowe wszystkie dzialaja, I tak jutro wezwe servisanta ale moze ktos juz spotkal się z takimi bledami i napisze co bylo przyczyna. Zabezpieczenia mam b16 i c25. NIestety nie zadzialalo jak to wyglada u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 07.07.2015 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 ...Zabezpieczenia mam b16 i c25. NIestety nie zadzialalo jak to wyglada u Was? Zabezpieczenie nadprądowe nie zabezpiecza przed przepięciem przychodzącym z sieci. Można co najwyżej zrobić na nim przerwę napięciową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 07.07.2015 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 wiec co nie da sie w ogole zabezpieczyc pompy przed przepieciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 07.07.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 wiec co nie da sie w ogole zabezpieczyc pompy przed przepieciami? Proponuję poczytać o ochronie przeciwprzepięciowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 08.07.2015 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Proponuję poczytać o ochronie przeciwprzepięciowej. ok masz plusa pomogles.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 08.07.2015 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Ok sprawa rozwiazana. Może opiszę sytuację, aby potomni wiedzieli że taka mala pierdola nie pozwoli pompie uruchomić się. Rzeczywiście była burza. Po burzy pompa wypluła dwa wyzej wymienione błędy z czego A9 to bardzo ogolny blad mowiacy ze cos jest nie tak (hmm weź sie domysł) a C9 sygnalizuje awarie układu chłodniczego ze sprężarką włącznie (tu już gorzej). W pozycji menu mam taki test urzadzen i można np każda pompe obiegowa osobno uruchomić i sprawdzić czy wszystkie urzadzenia pracuja prawidłowo, no i sprężarka niestety nie chciała się uruchomić.Ale servisant powiedzial ze jak sa problemy z układem chlodniczym to nie powinna ruszyc pompa DZ. U mnie chodziła. Zdjąłem obudowę szukając jakiegos śladu np spalonej płytki, poprawiłem wtyk kodowy (ostatnio to on mnie zawiódł po burzy), w srodku żadnych śladow plynow itd. Niestety nic nie znalazłem, Pompa pamięć trzymała wiec wtyk ok. W między czasie okazało się że jest brak jednej fazy. Sprężarka chodzi na 3 wiec ucieszyłem się że to to. Poskładałem ja do kupy i uruchomiłem. NIestety bledy nadal sie pojawiały, Dziś zdjąłem obudowę raz jeszcze i zauważyłem że przedni panel jest niedocisniety do obudowy. Docisnąłem i działa. Wnisek: nie było fazy i sprezarka nie mogla pracowac wiec pompa wyrzucala awarie ukladu chlodniczego. Faza Powrociła i byloby ok gdyby nie moje niezdarne skladanie obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saturnv 09.07.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 (edytowane) Kup sobie odgromnik do tablicy, bo pewnie nie masz??Jeśli masz sieć TN-S to zakup do tablicy rozdzielczej typ B+C 50kV (po 12,5kV na biegun) z iskietnikiem sumującym.Dobre robią firmy Obo Bettermann, Dehn, ABB. Koszty dobrego B+C zaczynają się od około 900-1000 zł za cały moduł.Dokup sobie jeszcze światełka ledowe, abyś widział, czy wszystkie fazy są, albo jakiś dobry moduł wykrywacza zaniku fazy. Edytowane 9 Lipca 2015 przez saturnv dodatkowe informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 09.07.2015 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 No i to jest konkret. dzieki za info przekaze to elektrykowi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts