najlepszy.plan 07.07.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Witajcie. Ja do Was w bardzo nietypowej sprawie. Jakiś czas temu podpisałem z kolega umowę najmu pokoju. W tym momencie tylko my mieszkamy w mieszkaniu, pozostałe dwa pokoje są puste. No i od czasu do czasu, jak ja chcę poczytać książkę albo popracować, a kolega w tym czasie np. ogląda film albo slucha muzyki, to ja przechodzę do tych pustych pokoi i tam sobie siąde przy biurku i pracuje w spokoju. Dodam, że przed podpisaniem umowy ja z tą panią właścicielką o tym rozmawiałem i wyraziła na to zgodę (że mogę korzystać z tych wolnych pokoi), ale najwyraźniej wtedy najważniejsze były pieniążki, bylebym tylko podpisał tą umowę. Po kilku dniach od podpisania umowy nagle jej się odwidziało. Nie lubię takiego zachowania. Akurat tak się nieszcześliwie składa, że właścicielka mieszka w takim miejscu, że widzi jak się świeci światło w tych pokojach no i okazało się, że ma z tym problem. Ale chyba wielkiej krzywdy nikomu nie robie jak tam pójdę od czasu do czasu na dwie godzinki. I stąd moje pytanie. Na oknach są takie (jakby to nazwać) materiałowe rolety. Pomyślałem, że jak je zasunę i do tego okleiłbym czymś okno od wewnątrz (przykleił bym taśmą do framugi), to ta właścicielka nie zobaczy palącego się światła (oraz że to okno jest oklejone) i nie będzie ją serce bolało z tego powodu. I teraz pytanie do Was moi drodzy forumowicze. Czym mógłbym to okno okleić, aby nie było widać palącego się światła i do tego nie chciałbym go uszkodzić. Chciałbym, żeby to było skuteczne rozwiązanie, ale i nie za drogie. Dzięki serdeczne za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 8 Lipca 2015 przez najlepszy.plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.07.2015 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Lepiej sie będziesz czuł jak kogoś "przechytrzysz"? czy nie sądzisz, ze sukcesem byłóby przekonanie właścicielki mieszkania. Jakiekolwiek rolety, zaslony dalej będą widoczne dla wnikliwego oka, a juz na pewno w dzien, od srodka (bo chyba wlascicielka tam zaglada?) Forum nie odpowie Ci za ile - po to zadzwoń do firmy zajmującej sie roletami. Działaj, a nie gdybaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszy.plan 08.07.2015 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Żałuję, że nie napisałem tego jeszcze w pierwszym poście, bo to ważna informacja. Przed podpisaniem umowy ja z tą panią o tym rozmawiałem i wyraziła na to zgodę, ale najwyraźniej wtedy najważniejsze były pieniążki, bylebym tylko podpisał tą umowę. Po kilku dniach od podpisania umowy nagle jej się odwidziało. Także jeżeli ktokolwiek kogoś tu przechytrzył, to ta właścicielka mnie. Nie lubię takiego zachowania. Lepiej sie będziesz czuł jak kogoś "przechytrzysz"? czy nie sądzisz, ze sukcesem byłóby przekonanie właścicielki mieszkania. Jakiekolwiek rolety, zaslony dalej będą widoczne dla wnikliwego oka, a juz na pewno w dzien, od srodka (bo chyba wlascicielka tam zaglada?) Forum nie odpowie Ci za ile - po to zadzwoń do firmy zajmującej sie roletami. Działaj, a nie gdybaj! Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy. Rolety materiałowe (jednokolorowe) już w tym mieszkaniu są. Chodzi teraz o to, aby zakleić od wewnątrz czymś to okno (taśmą by się przykleiło do framugi). Tylko pytanie, czym. Ktoś mi już doradził, żeby to był karton, ale ma to torche specyficzny zapach . Interesuje mnie jakieś rozwiązanie dobre, ale nie za drogie. W mieszkaniu zawsze ktoś jest, więc jeśli właścicielka przyjdzie zdąże to zerwać. Myslałem, żeby to był jakiś duży kalendarz, bo one chyba są z takiego materiału, że nie przepuszczają światła. Albo właśnie, może można kupić taki materiał gdzieś w sklepie (albo podobny) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts