Tommmy 08.07.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 dzien dobryspółdzielnia mieszkaniowa Cichy Kącik we Wrocławiu remontuje balkony w budynkach 4 piętrowycch na osiedlu. Budynki mają 45 lat, podobno kotwy puszczają, konstrukcja za droga, balkony bedą zbudowane od nowa z lekkich materiałow.Problem w tym, że balkony są wykończone, mają kafle, itd. Wszystko będzie rozwalane. Ani ubezpieczyciel mieszkania ani spółdzielnia Cichy Kącik nie poczuwa się do zwrotu kosztów ponownego wykończenia balkonu.Słowem: zapłaciłem za kafle i robociznę, teraz mi to rozwalą, i muszę znów na własny koszt wykańczać balkon sam.Proszę o poradę, co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 08.07.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Balkon oflagować i wystawić zdjęcie papieża. Jak przyjdą robotnicy oskarżyć ich i o profanację - pozwać do sądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommmy 09.07.2015 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 nie oczekiwałem żartów ale realnej poradybalkon został zabudowany z własnych środków, kafle na podłodze, malowanie itd. Teraz to będzie rozwalone i co? znow z własnych pieniędzy to robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.07.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Pytanie czy była pisemna zgoda na takie balkonowe prace jakie zostały zrobione i co w tej ewentualnej zgodzie uwzględniono. Jeśli takiej zgody nie było - będzie kiszka. Nic nie zrobisz. To tak jak z antenami na dachach. Kiedy remontuje się takie dachy trzeba na własny koszt anteny tv demontować, a jeśli nie to wykonawca je zrzuca bez żadnych konsekwencji. Myślę że tutaj może być analogowa sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts