Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabudowa na ścianie z gk

adriennen.k

Recommended Posts

Witam. Przymierzam się do zrobienia zabudowy takiej jak w tym linku : http://123budujemy.pl/zabudowa-telewizora-z-podswietleniem-tasma-led/ Jednakże mam pytanie. Zamiast profili CW100 chciałbym zastosować profile CW50 lub UW50. Jednakże patrząc na ceny to znacznie taniej wychodzą profile CD60. Czy jest zatem jakiś problem, aby tego typu zabudowę wykonać właśnie z profili CD? Lub też ewentualnie wszystko wykonać na profilach UW?

Pozdrawiam

Panie oszczędny - zastosuj najtańsze profile i w zależności od oczekiwanej "nośności" takiej konstrukcji użyj odpowiedniej ich ilości do wewnętrznego ramiaka, LCD/Plazma też troszkę waży.

Moja uwaga: gdyby zostało miejsce wokół ekranu można pokusić się o (zlicowane ze ścianką) wbudowanie przednich głośników [L/R/Central], i to tyle.

Zapomniałem dodać, że na tej zabudowie nie będzie wisiał żaden telewizor. Będzie to jedynie podświetlone ledami. A pytam się o te profile CD bo troszkę mi ich zostało i nie mam co z nimi zrobić. Tak więc, nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić to z tych profili? Poziome profile dałbym co 40-50 cm i przykręcilbym je do ściany, tak wiec chyba dosyć stabilne powinno to być. Co o tym sądzicie ?

Na zakończenie zapodaję szkic podobnej atrapy zrobionej dla znajomych, płyta to MDF ≠ 8 mm od frontu szpachlowana, ramiak dystansowy to plastikowe rury do wentylacji, taśmy LED na różnych płaszczyznach w odmiennych kolorach (w zależności od okoliczności) bo powiesili sobie w sypialni na tym malutki TV LCD (~30 cali) a całość jeszcze wisi (na moje szczęście).Wall.jpg