letniowoc 02.06.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Hej Mam jeszcze pytanko: nie obawiasz się białych płytek i białej fugi pod prysznicem? Że będą trudniejsze w utrzymaniu czystości niż płytki powiedzmy szare czy beżowe i fuga w tych odcieniach. Myślę o białych płytkach do dolnej łazienki (konkretnie Paradyż Adilio bianco), ale obawiam się właśnie sprzątania białych płytek, a zwłaszcza białej fugi. A tak mnie kuszą... A tak apropo :zamówiłaś już sanitariaty do łazienki? Będzie deszczownica? Jak ostatnio obczaiłam temat i chybę zrezygnuję na rzecz porządnej słuchawki prysznicowej. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 03.06.2016 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Słuchajcie, te ciemne plamy, czyli "zgorzelina" były mokre. Dało się je jednak zetrzeć, a pod spodem biel może nie idealnie sucha, ale o niebo suchsza zgram zdjęcia, to wszystko wrzucę - różnica jest piorunująca ! Szkoda tylko, że tak późno na to wpadliśmy ... Mały domku pod Łodzią - nikt nie zobaczył, tzn. dużo osób to widziało, ale wszystkie dobre rady brzmiały tylko: "wietrzyć ...", co wiedzieliśmy sami... Zaczęliśmy po prostu w necie szperać pod hasłami "tynki gipsowe nie chcą schnąć" itp. i trafiliśmy wreszcie na DOBRĄ radę I okazała się być strzałem w dziesiątkę Po prostu nie dawało nam spokoju, że po tylu miesiącach, grzaniu, osuszaniu i naprawdę solidnym wietrzeniu non stop nie ma konkretnej poprawy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 03.06.2016 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 niech zyje internet i fora! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 16.06.2016 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Hej Mam jeszcze pytanko: nie obawiasz się białych płytek i białej fugi pod prysznicem? Że będą trudniejsze w utrzymaniu czystości niż płytki powiedzmy szare czy beżowe i fuga w tych odcieniach. Myślę o białych płytkach do dolnej łazienki (konkretnie Paradyż Adilio bianco), ale obawiam się właśnie sprzątania białych płytek, a zwłaszcza białej fugi. A tak mnie kuszą... A tak apropo :zamówiłaś już sanitariaty do łazienki? Będzie deszczownica? Jak ostatnio obczaiłam temat i chybę zrezygnuję na rzecz porządnej słuchawki prysznicowej. Pozdrawiam cieplutko Letniowoc, przepraszam, że teraz dopiero odp. Co do białych płytek pod prysznicem, kurcze nie zastanawiałam się nad utrzymaniem czystości .. Wiedziałam na 100% że never ever nie zdecyduję się już na jasne płytki i jasną fugę gdziekolwiek na podłodze, ale na ścianie ? Nie miałam do tej pory problemów, a obecnie w łazience mam jasno różową fugę i nadal jest w miarę różowa czego nie można powiedzieć o podłodze ... Co do kolorystyki w dolnej łazience, wiedziałam, że musi być ona jasna, bo to jest taka wnęka Bez okna i światła Górną łazienkę będę chciała zrobić TRENDY czyli szarość z imitacją drewna, ale tam mam okno i przestrzeń. Na dole natomiast jakiekolwiek ciemne kolory wyszłyby przytłaczająco. Także wymyśliłam jasną łazienkę z nutką egzotyki co by poranny prysznic przypominał kąpiel w ciepłym, odległym morzu Chciałam nawet dać dekor z delfinami, ale wymiary płytek nie pasowały może to i dobrze Co do sanitariatów, to mamy kibelek zamontowany i nawet już czynny Muszę dokupić przycisk do spłuczki jedynie. Deszczownica kupiona Zobaczymy, jak się będzie sprawować Kupiliśmy ostatnio jeszcze w Ikei szafkę z lustrem. Brakuje nam drzwi prysznicowych jeszcze i umywalki z szafką. Umywalka musi być bardzo mała, a szafkę chcę wiszącą - w sklepach ciężko coś takiego znaleść, także będę chyba kupować przez internet. Ogólnie wszystko będę miała wiszące - szczotkę WC i kosz na śmieci też. Ile łatwiej będzie mi się sprzątało Z gadżetami do kibelka nie szalejemy - decyduje głównie cena. Kibelek to kibelek, funkcję jedną ma spełniać chociaż nie powiem, te bezkołnierzowe bardzo mi się podobały, ze względu na łatwość sprzątania znowu, ale szala została przeważona jednak na rzecz ceny. Dopłacać kilka stówek do kibelka, żeby nie mieć kołnierza ... Na tym etapie "finansowym" niestety nie stać nas już na taki komfort Ale może do górnej łazienki się uda taki przemycić ? Jak M. nie będzie widział, ani wiedział :D:D Z resztą, jak to mój M. stwierdził, testując każde WC w sklepie - "te bezkołnierzowe są niewygodne i za małe dla niego :D:D" (dodam, że waży 80-82 kg ) Ta sama sprawa z bateriami - do tej pory, czy kupiłam tani chiński, czy drogi firmowy, każdy się prędzej czy później zepsuł ;/ Także celujemy raczej w niższą półkę cenową A jak u Was prace ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 16.06.2016 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 niech zyje internet i fora! YEAH:wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 26.06.2016 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Kilka rzeczy mam do nadrobienia (jak zwykle ), ale tymczasem na tapecie są drzwi wewnętrzne - muszę się na coś zdecydować, bo czas oczekiwania jest dość długi - nawet do 5 tygodni, a ja do Światowych Dni Młodzieży chcę się już z Krakowa wyprowadzić (nie mam serca patrzeć na paraliż miasta i ten cały cyrk na jaki się zanosi....). Przeprowadzka bez drzwi, co prawda nie będzie niemożliwa, ale na pewno utrudniona... PROSZĘ WAS O POMOC W WYBORZE !!!! Poniżej zamieszczam nasze 3 typy, które podobają nam się najbardziej Musimy jednak wybrać te jedyne i z tym mamy już spory problem ... Drzwi zostały zestawione z próbkami podłogi, które są już położone - które zestawienie kolorystyczne jest najbardziej trafione ? OPCJA NR 1 - DĄB POLSKI (DRE) OPCJA NR 2 - ORZECH AMERYKAŃSKI (DRE) OPCJA NR 3 - AKACJA (CENTURION) Tylko błagam, nie piszcie, że żadne nie pasują :D:D Z góry wielkie dzięki za każdy głos !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 26.06.2016 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 A tymczasem obiecane zdjęcia po starciu zgorzelin: SYPIALNIA BYŁO (21 maj) JEST (31 maj) POKÓJ WIKIEGO BYŁO (21 maj) JEST (31 maj) KUCHNIA BYŁO (21 maj) JEST (31 maj) Niebo, a ziemia Jak dobrze, że natrafiłam na te "zgorzeliny" na internecie :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.06.2016 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Niebo, a ziemia Jak dobrze, że natrafiłam na te "zgorzeliny" na internecie :D:D Dżisas aż się wierzyć nie chce wszystko "mokre" zniknęło OPCJA NR 2 - ORZECH AMERYKAŃSKI (DRE) Będę pierwsza - głosuję na orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 27.06.2016 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 no, wreszcie sucho! też oddaję głos na bramkę nr 2 - orzech (chociaż podłogi na każdym zdjęciu wyglądają inaczej) Z terminem przeprowadzki bardzo dobry pomysł - my po ogłoszeniu (chyba dwa late temu), że ŚDM będą w Krakowie postanowiliśmy, że do tego czasu nie będziemy w mieście mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 27.06.2016 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Dziękuję za pierwsze głosy ! Rzeczywiście, na każdej fotce ta nasza podłoga wygląda inaczej ... Dla pewności wrzucę zdjęcia położonych już podłóg. Góra - pokoje, hol - Panele DĄB KALIFORNIJSKI SALON - panele DĄB SKALISTY (tymi panelami pod drzwi aż tak bardzo się nie sugeruję, bo będą "stały" na nich tylko jedne drzwi, także w razie czego, przeboleję i przyzwyczaję się ) A KUCHNIA i WIATROŁAP - płytki podłogowe TARIMA ROBLE A tak, w ogóle, to zaczęliśmy ocieplenie Ostatni "gruby" wydatek mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 27.06.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Hej Wypowiem się w temacie drzwi Mnie osobiście bardzo podoba się kolor dąb polski z DRE (taki kolor wybraliśmy dla siebie) Jeśli chodzi o ciebie to dąb polski fajnie pasuje do stolarki okiennej i podłogi na poddaszu, a orzech chyba lepiej pasuje do podłogi na parterze. Z tym, że dąb jest jaśniejszy i tym samym powinien ładnie rozświetlić wnętrze, orzech jest wg mnie ciut ciemny. Ciemna tarima roble, ciemny odcień orzecha.... czy to nie będzie za dużo ciemnego odcienia? Drzwi Centuriona może odpuść, postaw na DRE. Jaki model najbardziej Wam się podoba? My na parter i do łazienki na poddaszu wybraliśmy wstępnie Vetro D, a do pokoi na poddaszu ALU TOP 50. Mam już pierwszą wycenę i o dziwo nie zabiła PS. Kupiliśmy dziś w obi pierwszy zakup wykończeniówkowy - zestaw szafka z kanciastą umywalką. Jest radocha Edytowane 27 Czerwca 2016 przez letniowoc dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wykona 27.06.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 (edytowane) A tak, w ogóle, to zaczęliśmy ocieplenie Ostatni "gruby" wydatek mam nadzieję Grube wydatki dopiero w połowie, nie widać podjazdu, ogrodu, tarasu, stolarki wewnętrznej, a o meblach nie wspomnę. Wykończeniówka to dopiero "przygoda":rolleyes: Podłogi na piętrzę powinny być jednolite, kiedyś przyznasz mi rację Edytowane 27 Czerwca 2016 przez Wykona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 28.06.2016 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Letniowoc, też mi się ten polski dąb podoba ! Dzięki za pomoc... ale akacja z Centuriona też mi się podoba .. ;/;/;/ Najbardziej podobają mi się same, w zestawieniu z podłogą już mniej... No nic, czekam na wyceny jeszcze, być może to pomoże mi w ostatecznym wyborze. A przy stanie surowym chciałam SONOMĘ :D:D Oj, jak życie wszystko weryfikuje Drzwi muszę zamówić na już, czas oczekiwania to nawet 5 tygodni ... a ŚDM coraz bliżej Co do modelu, to z DRE wybrałam PIANO i SCALA (do Scali dają klamkę gratis ). Letniowoc, wrzuć jakieś zdjęcia Wisterii ! A pierwszego zakupu "wykończeniowego" bardzo gratuluję Ja zaraz zabieram się za poszukiwania drzwi prysznicowych i szafki z umywalką ... Bedzie ciężko coś znaleść, bo wnęka prysznicowa okazało się, że finalnie ma szerokość 96 cm (a o dziwo wszystkie regulacje, na które do tej pory trafiłam, kończą się na 95 cm i zaczynają od 98 cm :wiggle:). Małych umywalek z szafką wiszącą też nie ma jakoś za wiele ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 28.06.2016 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Grube wydatki dopiero w połowie, nie widać podjazdu, ogrodu, tarasu, stolarki wewnętrznej, a o meblach nie wspomnę. Wykończeniówka to dopiero "przygoda":rolleyes: Podłogi na piętrzę powinny być jednolite, kiedyś przyznasz mi rację Podjazd jest już uklepany, wysypanie kamienia to kilka stówek. Bez tarasu mogę się wprowadzić, tym bardziej, że duuużo palet zostało Stolarka oczywiście będzie - zaraz będę ją zamawiać, a meble ... Na pewno nie muszę wydać na nie 20 tysięcy. Poza tym, zawsze są raty A ogród - ogród zakłada się latami. I wbrew pozorom mam już dużo posadzone Dzięki za "sprowadzenie na ziemię", ale jestem wystarczająco świadoma w kosztach. Na szczęście potrafię jeszcze ocenić, co musi być, a co może poczekać. Ale rzeczywiście, na poczatku budowy plany i zamiary wyglądały nieco inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 28.06.2016 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 no, wreszcie sucho! też oddaję głos na bramkę nr 2 - orzech (chociaż podłogi na każdym zdjęciu wyglądają inaczej) Z terminem przeprowadzki bardzo dobry pomysł - my po ogłoszeniu (chyba dwa late temu), że ŚDM będą w Krakowie postanowiliśmy, że do tego czasu nie będziemy w mieście mieszkać Niechaj, dziękuję za głos ! Co, do ŚDM, to jak się sprężycie z dachem, to zawsze jakieś schronienie będzie przed 2,5 mln tłumem :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 29.06.2016 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Kurcze, Akacja z Centuriona prawie tysiak tańsza od DRE ... A też mi się bardzo podoba ... Ale Dąb Polski też .... Hmm..., co tu robić ? ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 29.06.2016 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Dzisiaj kurier dostarczył mi zlew i baterię kuchenną. Wybrałam stalowy ze strukturą lnu firmy Franke i baterię też samej firmy - model Pola. Wycięcie pod baterię było w gratisie. Granitowy kusił mnie ładnym wyglądem, ale nasłuchałam się o zaciekach itp., i stwierdziłam, że wolę sprawdzone rozwiązania http://f00.esfr.pl/foto/4/2424205994/808523aadb76a3af9fcc22d986991641/franke-polar-pxl-611-78,2424205994_3.jpg Poza tym, zamówiłam drzwi prysznicowe w LM - model Geo 6 firmy Koło. Regulacja od 95 cm, także powinny wejść. Przesuwne. Trochę szkoda, bo chcieliśmy takie dwuskrzydłowe otwierane do wew i na zew ... ale nie znalazłam z regulacją pasującą pod naszą wnękę... http://www.kolo.com.pl/-/media/kolonew/pmd/products/3316/3362/30402gdrsjpg.jpg?mw=530&mh=530 I na koniec, zamówiłam umywalkę z szafką wiszącą - Elita Tiny 45. http://image.ceneo.pl/data/products/28595732/i-elita-szafka-z-umywalka-45-tiny-165072.jpg?=ebaac Kasy trochę wydane Edytowane 29 Czerwca 2016 przez leila87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 29.06.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 głosuję na OPCJA NR 2 - ORZECH AMERYKAŃSKI (DRE) dobrze, że kupiloaś umywalkę franke, bo koleżanka ostatnio mówiła, że chciała zaoszczędzić i kupiła inną to po tygodniu była odbarwiona... teraz żałuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 29.06.2016 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Wybrałabym dąb polski, ewentualnie orzech Podłoga wydaje się różna na każdym ze zdjęć, ponieważ różne są kolory ścian, stąd taki efekt. Również słyszałam, że zlewy Franke są ok, my mamy wkład do pochłaniacza z tej firmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 01.07.2016 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Klamka zapadła, zamówiona Akacja z Centuriona Dziękuję za głosy, niestety dąb polski był ponad tysiąc droższy. Także pomogło mi to mocno w wyborze Grunt, że komplet drzwi i klamek zamówiony ! I mam to za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts