GregThomas 09.07.2015 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Witam Jakiś czas temu zbudowałem w ogrodzie stacjonarną suszarkę na pranie. Nic skomplikowanego. Z jednej strony pionowy słupek z poziomymi ramionami (kształt litery T), z drugiej strony mam ścianę od garażu do której zamontowałem haczyki. Sznurki na pranie można w każdej chwili odhaczyć od ściany i zwinąć. Jednak chciał bym to zwijanie rozwiązać w jakiś lepszy sposób i potrzebuję do tego czegoś na wzór zwijarki do kabli, takich jak stosuje się w odkurzaczach, tylko trochę mniejsze, lub takie jakie stosuje się do myszek komputerowych, tylko trochę większe . Niestety nie mogę niczego takiego znaleźć w sieci. Może ktoś ma wiedzę w temacie takich gadżetów i chciał by pomóc? . Będę bardzo wdzięczny, bo szczerze mówiąc nie chce mi się składać sznurków za każdym razem po praniu, poza tym jak są złożone i wiszą na słupku to nie wygląda zbyt estetycznie, zwłaszcza gdy wiatr je potarga (a ostatnio lubi sobie pohulać). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 12.07.2015 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Gdyby ramiona poziome byłyby z rury stalowej - można na nie nałożyć następne rury plastikowe z zaczepami do mocowania sznurka - będzie można na nie nakręcić sznurki (dla wygody dorobić po korbce) - prościej się chyba nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregThomas 27.07.2015 00:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 To mnie nie zadowoli . Będę musiał wykombinować coś innego. To musi być mechanizm podobny do tego w odkurzaczach, który zwija kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts