Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepły Z242

Recommended Posts

• Odpowiedzi 223
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć dzięki ,że się odezwałeś. U mnie trawnika to wyjdzie pewnie z 1600m2. Masz gdzieś relacje z robienia nawodnienia? Jakimi rurami robiłeś rozprowadzenie wody?

Nie wiem czy 1600 m2 to szaleństwo czy głupota, zastanów się dobrze nad tak dużym trawnikiem. Lepiej zrób ładny trawnik wokół domu a reszta kwietna łąka lub coś podobnego. Mam z 400 m2 i trochę przy tym trzeba chodzić, koszenie, nawożenie, opryski, itp.

Może i głupota. Działkę mam 3400m2 i tak już ją ograniczam do połowy. Sam trawnik chętnie też zrobiłbym mniejszy ale nie mam innej koncepcji jak zagospodarować teren zamiast trawnika. Wszystkie opcje są czaso- i gotówko-chłonne. Wjazd i bramę będę miał w dolnym prawym narożniku działki -foto z postu 219

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?239615-Ciep%C5%82y-Z242&p=7807674&viewfull=1#post7807674

czyli wieżdżając największą cześć działki gdzie ewentualnie można by coś jeszcze ograniczyć to będę miał "reprezentacyjną"/widoczną jak na patelni dla mnie i ewentualnie każdego kto mnie odwiedzi. Ciężko coś tu sensownego wymyśleć.

Cześć dzięki ,że się odezwałeś. U mnie trawnika to wyjdzie pewnie z 1600m2. Masz gdzieś relacje z robienia nawodnienia? Jakimi rurami robiłeś rozprowadzenie wody?

Do rozdzielacza wodę doprowadzam rurą 32mm, następnie 25. Do zraszaczy idzie 16 elastykiem.

Ale faktycznie, tak jak PaRa wspomniał, 1600m2 trawnika to sporo. U mnie, przy 350m2, jedno podlanie to ok. 1.2m3 wody....