noname2 13.10.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 moja gruntówka, odwierty, kotłownia, sama pc i podłogówka w całym domu - coś około 44-45k PLN żona twierdzi że około 42k nie rozstrzygniemy bo nie chce nam się rachunków wyciągać możesz napisać czy z robocizną ? Czy w ramach tzw walki z nudą to zrobiłeś .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgrolik 20.10.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 możesz napisać czy z robocizną ? Czy w ramach tzw walki z nudą to zrobiłeś .......... Na pewno była to całość bo mnie jeszcze mniejwyszła instalacja, ale ja sam robiłem DZ, ale ekipe moge polecić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LNS 11.02.2016 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Temat do odkurzenia, kilka dni temu odbyła się konferencja poświęcona Quality Heat w Inowrocławiu.Myślę że przydatne dla tych co szukają najlepszego rozwiązania dla siebie. Dużo informacji pojawi się niedługo na stronie firmy LNS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki1719514914 01.11.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Dobry wieczór,Mam ich transformator ciepła. Mieszkam w domu od lipca.Rachunki za prąd + ciepła woda użytkowa do września oscylowały na poziomie 150 zł.Od września trochę się grzało + ciepła woda + prąd 300 zł. W domu prawie cały czas 22'C.Cw+Co z transformatora.Koszt urządzenia około 40 tyś. Do tego dochodzi kotłownia .Dom około 200 m2 użytkowej, ogrzewanie podłogowe, generalnie wszędzie vinyl tylko w łazienkach kafle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 01.11.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 e vinyl tylko w łazienkach kafle. miki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki1719514914 02.11.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 miki???? Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.03.2018 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Ten trans.ciepła ,wcale tak źłę nie wygląda ( po za ceną- w końcu można mieć taniej gruntówkę z odwiertami) , nie ma wentylatora , ma dużą powierzchnię parownika , pewnie nie ma tak szybkiego przyrostu oblodzenia , po za tym oblodzony parownik -przynajmniej ja tak myślę- nie jest przeszkodą w poprawnym działaniu , skoro na zewnątrz jest tem np -10*C to ten lód na parowniku też ma -10 ( lub trochę niżej) a nie jest on izolatorem . Lód w klasyCznej PC P-W zapycha lamelki parownika więc odpowiedniej ilości powietrza nie może wentylator przepchnąć . W trans. ciepła oblodzenie tylko zwiększa pow. czynną parownika , tak se myślęIm więcej lodu tym więcej COP.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 04.03.2018 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Im więcej lodu tym mniejszy COP . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts