bobiczek 10.07.2015 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 (edytowane) Witam.Podpytam w temacie czy ktoś z Was odsprzedawał rozbudowaną przez siebie sieć (którąkolwiek)Zakończyłem etap odsprzedaży sieci energetycznej, ale również sieć gazowa oraz wodociągowa podlega temu samemu prawu.Dlatego o ile odsprzedaż rozbudowanej linii niskiego napięcia mam już w toku załatwiania, po oględzinach i szykowany jest kosztorys i propozycja wykupu, o tyle pozostałe media dopiero ogarniam .Stąd pytanie i podpowiedź od Was - odsprzedawał ktoś może?Na co uważać w wycenie i kosztorysie za chwilkę przedstawionym?Jak się targować? Teraz mam inną zagwozdkę, z kolejnym dostawcą, który, powołuje się na regulamin wewnętrzny przedsiębiorstwa, próbując mnie wytutkać.Mianowicie chodzi o taki zapis:cytuję"Regulamin wewnętrzny" a w zapisie taki kwiatek Sieci przejmowane odpłatnie w okresie powyżej 10 lat od daty ich wybudowania, x wykupi wypłacając jednorazowo 1% poniesionych przez inwestora kosztów wyliczonych w oparciu o cennik Sekocenbud według poziomu cen z dnia odbioru końcowego robót wodociągowych i kanalizacyjnych.Koniec cytatuMnie dotyczy ta właśnie opcja. Moje wątpliwości to ten 1% zwrotu, zgodnie z wewnętrznym regulaminem zatwierdzonym przez zarząd spółki.Jak to się ma do prawa?Co mnie obchodzić mają wewnętrzne regulaminy?Jest to zgodne z prawem? czy walić z tym do sądu? No bo 1% toż to śmiech na sali........ PS:śmiechu warte jest również, że jeśli instalacja ma nawet 1 dzień od wybudowania, czyli "funkiel nówka" - regulamin stanowi - cytuję: Sieci przejmowane odpłatnie w okresie do 1 roku od daty ich wybudowania, x wykupi wypłacając jednorazowo 60% poniesionych przez inwestora kosztów wyliczonych w oparciu o cennik Sekocenbud według poziomu cen z dnia odbioru końcowego robót wodociągowych i kanalizacyjnych. Edytowane 10 Lipca 2015 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 11.07.2015 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 nic nikt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts