Gradomir 10.07.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Witam, sprawa dotyczy przebudowy b.mieszkalnego. Budynek jest b.stary, drewniany. W tym samym miejscu chciałem zaprojektować nowy jako przebudowa nadbudowa i rozbudowa. Miało to wyglądać tak Chciałem uzyskać odstępstwo z art.9 prawa b. bo jest zbliżenie do granic ale wiem już że takowego nie dostanę i przygotowuję plan awaryjny tylko chciałem go skonsultować osobami doświadczonymi w sprawach działkowych. Wszystkie działki dookoła budynku są jednego inwestora z wyjątkiem 1035/8 i drogi która jest gminna. Teraz celem jest budowa nowego budynku w innym miejscu oraz wyburzenie obecnego. Czy dobrym pomysłem jest scalenie wszystkich działek inwestora w jedną ? ( 1037, 1038, 1039/3, 1039/2, 1039/1 ) i wystąpienie o nową decyzję ? Budynek na działce 1039/2 (szopa drewniana kryta papą) też chyba będzie musiała być wyburzona ze względu na przepisy p.poż Co z klasami gruntów. Teraz są to (PsIV i Br-PsIV), co będzie po scaleniu ? Woda na działce jest, (studnia niestety też i nie wiem czy to nie zaszkodzi), przyłącz energ jest, kanalizacja też. Czy po scaleniu działek nie będę musiał tego odralniać ? Czy jako jedna duża działka nie będzie to powodować jakiś niekorzystnych sytuacji z podatkami (nie znam się na tym). Ogólnie czy jest to dobre rozwiązanie tej sprawy ? Może jest lepszy sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts