Joanna1 03.07.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2004 chciałabym ocieplić ściany zewnętrzne starego domu ok. 40-letniego. Wiem, że ściany zewnętrzne były wykonane z następujących warstw (od wnętrza): pustaki żużlowe gr. 24 cm (własnej "roboty": cement, piach, żużel), pustka powietrzna 5 cm, cegła zwykła, pełna. Zastanawiam się nad styropianem od zewnątrz lub ewentualnie wstrzyknięciu pianki w pustkę. Jeśli wybrałabym styropian to jakiej grubości i rodzaju. Czy nie byłby za miękki? Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 05.07.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 10 cm - FS 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomiz 03.08.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Hej. Szukałem trochę informacji na temat wypełniania pustki pianką. I z tego co znalazłem, okazuje się, że to "lipne" rozwiązanie. Ja ociepliłem tak jak zaleca Ci pitbull. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Dudek 08.08.2004 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 pianka i owszem ale tylko w trakcie budowy. Teraz niestety pozostaje chyba jedyne rozwiązanie styropian (ewentualnie wełna). Ponieważ dawniej normy zakładały współczynnik izolacyjności 0,75 a teraz jest to 0,5 faktycznie to co proponuje pitbull jest poprawne i słuszne.Przyznać muszę, że styropianu "nie lubię" jest paroizolacyjny. Ale to jest drobiazg.Tomasz Pietras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts