wampir_wawelski 10.07.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Witam. Chciałbym się podpytać o pewien temat.Otóż, kupiłem działkę która jest położona zaraz przy drodze powiatowej.Tak sie składa, że na działce jest domek drewniany, ale do działki nie ma wjazdu (brak kamieni, tłucznia, ścieżki, nic).Działka położona pod lekkim skosem względem drogi głównej, pas drogowy ok 1,2m. Planuję budowe i muszę tam jakoś jeździć. Co mogę a co muszę?Czy mogę sobie delikatnie przekopać urodzajkę, utwardzić i przygotować zjazd na działkę?Czy muszę to zgłaszać do powiatu, starać się o projekt, mapę, rysunki, generowanie kosztów itd? Dodam, że w tym miejscu nie ma chodnika.Dziękuję za informację.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 10.07.2015 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Zadzwoń do Zarządu Dróg Powiatowych, tam uzyskasz wszystkie informacje. Generalnie formalności musisz dopełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts