busiarz 19.08.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ja się pytam o zwykłą wełnę ISOVER typu 0,039 -0,033 w matach 10-15-20cmLub takie płyty jak styropianowe. Wątpie aby po tym można było chodzić jak ją można zgnieść do 5mm a ma 100mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yrbu 30.08.2015 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Mylisz piankę zamknietokomorową o lamdzie 0.020 o której mowa z pianką PUR otwartokomorową natryskiwaną z agregatu. Pianki np. EUROFLOOR firmy RECTICEL wytrzymują nacisk do 300 !! ton na m2. Pianka KINGSPAN K3 trochę mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theeagle 08.09.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Ale ja wentylacji w domu niemam więc to dobry pomysl dawać tę folię? O jaką konkretnie się folie rozchodzi o izolacyjną czy paroprzepuszczalną? Nie rozumiem co znaczy że nie masz w domu wentylacji? Masz na głucho zabite i zamknięte okna i brak jakiejkolwiek wentylacji? To współczuje bo to raczej nie wróży dobrze na przyszłość. Nie ma to jednak żadnego znaczenia. Pytanie czy chcesz aby wilgoć z wnętrza budynku zawilgociła Tobie także i wełnę mineralną? Jeżeli nie to należy zastosować folię paroinzolacyjną bezpośrednio na strop i na nią dopiero wełnę. Na wełnę niczego już nie kładź - wystarczy płyta OSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny34 09.09.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam serdecznie. Mam zamiar kupić wełnę "Wełna mineralna Ekoroll MPR 044 150 mm 6,6 m2" i położyć ją 2 warstwach na stropie - czy ta wełna jest ok, nie znam się na tych współczynnikach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 10.09.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Witam serdecznie. Mam zamiar kupić wełnę "Wełna mineralna Ekoroll MPR 044 150 mm 6,6 m2" i położyć ją 2 warstwach na stropie - czy ta wełna jest ok, nie znam się na tych współczynnikach . Który to strop ? Między użytkowymi pietrami czy to ostatni strop ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimon 10.09.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Witam serdecznie. Mam zamiar kupić wełnę "Wełna mineralna Ekoroll MPR 044 150 mm 6,6 m2" i położyć ją 2 warstwach na stropie - czy ta wełna jest ok, nie znam się na tych współczynnikach . Już chyba gorszego współczynnika jak 0,044 nie ma, więc osobiście radzę poszukać czegoś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny34 11.09.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Jest to ostatni strop na poddaszu nieużytkowym - trochę mnie kolega zmartwił tym słabym współczynnikiem, ale dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 11.09.2015 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Jest to ostatni strop na poddaszu nieużytkowym - trochę mnie kolega zmartwił tym słabym współczynnikiem, ale dzięki za pomoc. A powiedz coś więcej o tym Twoim stropie. Jest to nowy strop czy przeróbka już istniejącego. Mnie martwi bardziej coś innego niż tylko λ wełny, którą wybrałeś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny34 16.09.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Dokładnej budowy stropu nie znam, ale są na nim wystające krokwie i można między nimi chodzić - nie wiem co jest pod spodem, nie ja budowałem ten dom. Wygląda to trochę jakby ten strop był z płyt wiórowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszk88 10.10.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 jeżeli na strop papa to jaka i w jaki sposób położona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 10.10.2016 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Jest to ostatni strop na poddaszu nieużytkowym - trochę mnie kolega zmartwił tym słabym współczynnikiem, ale dzięki za pomoc. ty się tym za bardzo nie martw położysz o najgorszym współczynniku 0,44 i będziesz zadowolony a jak masz miejsce to daj drugą warstwę i będzie gitara , między najgorszym i najlepszym współczynnikiem jest chyba tak jak by 3 cm więcej lub mniej a wełna o lepszym współczynniku potrafi kosztować 4-5 razy więcej więc w paranoję bym nie wpadał , ja dałem tymczasowo też 15 cm po 6 zł/m2 i jest bardzo ale to bardzo duża różnica na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fraytag 10.10.2016 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 (edytowane) Cześć, sporo poczytałem ale chcę się upewnić co do ocieplenia.. Budynek z roku 1994, stropodach wentylowany, gdzie strop jest zrobiony z pustaków (garów) zalanych betonem i na tym papa; były tam resztki starej wełny którą zdjąłem; teraz chcę zrobić nowe ocieplenie. Nad stropem dach z płyt betonowych ok 120 cm powyżej, między stropem a tymi płytami ażurowe ścianki z dziurawki jako konstrukcja podtrzymująca te płyty dachowe. Jako, że są ścianki ażurowe z dziurawki i tak ocieplenie nie będzie do końca szczelne bo te ścianki będą stanowić mostki cieplne. Czy da sie to jakoś wyeliminować? Chciałem położyć: - folię paraizolacyjną - zawijając ją w górę po ściankach i klejąc do nich np. silikonem, - na to wełna Ursa Platinum 15 cm o współczynniku 0,032 1. ludzie piszą o 30 cm -> czy rzeczywiście potrzeba aż tyle? 2. Czy plan kładzenia jest dobry? 3. Co mogę zrobić z tymi ściankami ażurowymi między stropem a dachem? 4. Jeśli bym dokupił inną wełnę na 2 warstwę, to którą dać na strop, a którą na górę w poprzek? Edytowane 10 Października 2016 przez fraytag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts