Carrrlos 10.01.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 A czy cena za polozenie metra kw plytek rzedu 25-30 zl obejmuje takze rownanie powierzchni scian lub posadzki zaprawa wyrownujaca ew. klejem czy tez jest to praca liczona osobno? Jest to dla mnie w tej chwili b. wazna informacja, bo nie moge polapac sie w lekko kosmicznej wycenie robocizny moich lazienek. ja umawiałem się tak, że jeśli trzeba będzie podrównać ściany lub podlać podłogę to zrobi to w cenie, ja tylko, co oczywiste dokupuję więcej towaru, tzn tyle ile powie glazurnik i przyjmuję zasadę, ze nie rozliczam go za puste worki. wówczas on nie podbija ceny, i zwykle gwizdnie mi 1 max 3 worki kleju za 50 zł razem, on jest happy (bo przyciął extra na lewo) i ja bo równanie ścian kosztowało mnie 50 zł i wszystko kręci sie dalej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 10.01.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Witam Drodzy klijenci - cenę za m2 płytek negocjuje się przy zamówieniach od kilkuset metrów w zwyż np. posadzka w hali produkcyjnej . Negocjując wykonanie lub remont łazienki nigdy nie pytajcie " ile za metr" Dle prawdziwego "fachowca" takie pytanie jest zniewagą . Zawsze negocjacje powinny być względem całości . Takie postępowanie jest kozysne dla obu stron , ponieważ wynegocjowana cena jest niezmienna . Pozdrawiam WOJTEK Widzę że mam kolegę po fach i zgadzam się z Tobą że cena powinna być ustalona za dzieło a nie za metr dobry fachowiec taką cenę ustali po obejżeniu projektu i rozmowie z inwestorem tak by obaj byli zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 10.01.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Goga, a widziałaś jego robotę? Mnie Pan policzył za łazienkę ok. 5,5 m kw. glazura + biały montaż (kabina,umywalka,stelaż wc) + obudowa stelaża wc - 3000 tys. Wydaje mi sie, że to jest cena z kosmosu. Minuszka jak byś zadzwoniła do mnie to by było taniej a masz muj numer tel. właśnie robię dom u jednego z forumowiczów i jest bardzo zadowolony z cen i jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 22.02.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 W dużej hali serwisu samochodowego (prawie 200m2 i tylko dookoła ściany, wszystkie kąty proste) i glazura na ścianie i gres na podłodze kosztowały około 25 zł/m2 przy założeniu idealnego wypoziomowania podkładu - za ułożenie, fugowanie, dylatowanie i silikonowanie obrzeży, ale cokolik był już liczony osobno (dużo roboty z cięciem grubego na 12 mm gresu). Cały materiał był inwestora. To by była dolna granica sensownej ceny w mieszkaniówce, raczej należy liczyć w górę, bo w ciasnych wnętrzach mniej jest taśmowej roboty a więcej docinania a i każdy nieprosty kąt zaraz widać. Więc jak stargujecie niżej, to spodziewajcie się partactwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 28.03.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Do płytek mam fachowca za 20 zł/m2 (chciał 25 zł, ale....negocjacje górą). Robi popołudniami, wiec długo, ale ładnie. Ma całe lato czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekd 28.03.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 ja płaciłem 40 zł za glazurę ale wszystkie krawędzie mam szlifowane, co w mojej ocenie wygląda dużo bardziej elgancko niż listwy.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konki 19.07.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Jezeli jestescie zainteresowani sprawdzeniem, jak przewiduje norma zapraszam na Kosztorysy budowlane on-line, kategoria "Prace płytkarskie" http://www.informatorbudowlany.pl/13kosztorysy Konto testowe:login: userhaslo: user323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Budowniczy 20.07.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Witam Drodzy klijenci - cenę za m2 płytek negocjuje się przy zamówieniach od kilkuset metrów w zwyż np. posadzka w hali produkcyjnej . Negocjując wykonanie lub remont łazienki nigdy nie pytajcie " ile za metr" Dle prawdziwego "fachowca" takie pytanie jest zniewagą . Zawsze negocjacje powinny być względem całości . Takie postępowanie jest kozysne dla obu stron , ponieważ wynegocjowana cena jest niezmienna . Pozdrawiam WOJTEK Widzę że mam kolegę po fach i zgadzam się z Tobą że cena powinna być ustalona za dzieło a nie za metr dobry fachowiec taką cenę ustali po obejżeniu projektu i rozmowie z inwestorem tak by obaj byli zadowoleni Taaa, nie pytaj się fachowców ile za metr, tylko poczekaj aż sobie ciebie obejrzy, zobaczy jakim jeździsz samochodem, porozmawia (trzeba przy tym uważać żeby fachowca nie znieważyć), oceni jaki z ciebie frajer i w jakim stopniu można ci sprzedać ciemnotę i wtedy zaproponuje ci cenę za całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr198 21.07.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 A nie zauważył ktoś takiej prawidłowości. Im droższa terakota, glazura tym wiecej liczy sobie fachowiec. Często jest to 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts