Chef Paul 25.07.2015 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Jestem pewien, że "trafiłaś"... nagrodą jest... 2-3 dniowy pobyt u Pawła-"dojazd własny":lol2: P.S. Podczas pobytu, Ty gotujesz, Paweł ocenia i "nawadnia";) Marcina do garów nie zagoni, ale obiecuję odwiedziny. Jea słusznie prawi Ada wygrałaś "konkurs" ... pakować się proszę i dupy w samolocik ... no nie tylko "nawadniam" ... coś na zagrychę zawsze jest ostatnie moje wakacyjne menu: http://www.chefpaul.net/FB/DSC02925s.jpg angus z boczusiem i provolone http://www.chefpaul.net/FB/DSC02932s.jpg dziki łośoś z zielskiem http://www.chefpaul.net/FB/DSC02971s.jpg łośmiornica z serowym jalapeno ... przybywajcie ps - jak przygotowuje się ośmiornicę a'la Paul w "kulinariach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.08.2015 00:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 jeszcze nie wrócili ? ... albo nie pojechali ? ... mogą być starsze ... wspomnienia z wakacji Bahamas http://www.chefpaul.net/murator/Picture%20279.jpgp http://www.chefpaul.net/murator/Picture%20282s.jpg http://www.chefpaul.net/murator/Picture%20281.jpg http://www.chefpaul.net/murator/p286.jpg Gości należy "rozpieszczać", zachęcając do powtórnego przybycia ... a nie podawać rigatoni " w metalowym korycie" do zwilżenia: http://www.chefpaul.net/murator/P1010123.jpg ... wcale nie musicie jechać do Japonii ... suchi i suchimi w ... Palm Coast http://www.chefpaul.net/murator/Picture%20418s.jpg smakowitego wypoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 09.08.2015 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 nie cierpię pisać "posta pd postem" ... widzę jednak, żę "temat się nie przyjął", albo na wakacje nie jeżdzicie, albo przykre wspomnienia kulinarne z wakacji macie ? cóż ... być może to już ostatni post w tym "topicu" ... moje ostatnie trzydniowe "wakacje" dobiegły końca (większość wakacji spędzam na swym tarasie) ... tym razem, miast siedzieć i myśleć ... tylko siedziałem ... choć w zacnym towarzystwie http://www.chefpaul.net/FB/DSC03025s.jpg ... rumu z Barbados ... z najstarszej "rumowej destylarni" na świecie http://www.chefpaul.net/FB/DSC03033s.jpg sera ... jednego z moich najbardziej ulubionych - Gorgonzola - jego słoność w połączeniu ze słodkością świeżych fig z fuzją z niezłym burbonem ... tworzą wakacyjne klimaty ... być może opiszecie jakieś kulinarne wrażenia z przyszłorocznych wakacji ... a być może nie Wszyscy jeszce wrócili ? z wakacyjnymi pozdrowieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 10.08.2015 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Cudeńka, nie to co u kapuścianej głowy. Prawdziwe pyszności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.08.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 .................w połączeniu ze słodkością świeżych fig ........................... Co do fig - figi nie kwitną. Chorwaci twierdzą, że to z powodu tego, że na figowcu obwiesił się Judasz. .......... kapuścianej głowy. Prawdziwe pyszności. Z kapuścianej głowy - zwłaszcza młodej, "mój" Chorwat, robił coś takiego: Kapuścianą głowę kroił na prostokąty (coś na kształt naszych łazanek), - na patelnię masło + białe (własne) wino, - jak wino zredukowało się, wrzucał kapuścianą głowę (młodą pokrojoną), - po kilkunastu sekundach "podsmażania", podawał (do ryb, prosiaka - wszystko z grilla). Ja dodaję (na początku, odrobineczkę miodu i solę). Tak więc to nie w kapuścianej głowie problem - no ale jej głąb, to już poważna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.08.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 ................ polecam prawdziwa pychota. Też polecam, też robię (ale z własną modyfikacją - miód i sól) od jakiś XX lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 10.08.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Też polecam, też robię (ale z własną modyfikacją - miód i sól) od jakiś XX lat. Jednak facet na poziomie to prawdziwy facet , nie fajansiarz i młot. Przepraszam przez przypadek wykasowałam post. Ten Chorwat to nie jełop... wiejski matołek i ćwok, również wie na 100% do czego podaje się Porto Tawny. Podawałam tak kapustkę do udzca(ostaknie posty w kulinariach) plus grillowany czosnek, polecam prawdziwa pychota. Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.08.2015 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Co do fig - figi nie kwitną. Chorwaci twierdzą, że to z powodu tego, że na figowcu obwiesił się Judasz. Z kapuścianej głowy - zwłaszcza młodej, "mój" Chorwat, robił coś takiego: Kapuścianą głowę kroił na prostokąty (coś na kształt naszych łazanek), - na patelnię masło + białe (własne) wino, - jak wino zredukowało się, wrzucał kapuścianą głowę (młodą pokrojoną), - po kilkunastu sekundach "podsmażania", podawał (do ryb, prosiaka - wszystko z grilla). Ja dodaję (na początku, odrobineczkę miodu i solę). Tak więc to nie w kapuścianej głowie problem - no ale jej głąb, to już poważna sprawa. tak jeszcze nie "podsmażałem" ... w najbliższym czasie wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.08.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Źródło światowej kuchni, wykwintna i elegancka. Jestem pod wrażeniem jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.08.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Po "weekendzie". Pstrąg z pieca. http://s17.postimg.org/cvgfgaa9b/ryba1a.jpg http://s17.postimg.org/z10j6l08f/ryba2a.jpg http://s8.postimg.org/qawyz0xxh/ryba3a.jpg Kalamary. http://s15.postimg.org/pl463c9qj/kalamary1.jpg http://s4.postimg.org/60tv6xtwt/kalamary2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.08.2015 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 widzę, żeście z Marcinen na wakacjach Ado ... wygląda smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 25.08.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 widzę, żeście z Marcinen na wakacjach Ado ... wygląda smakowicie Kilka razy w miesiącu trzeba odwiedzić "coś" z dala od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 27.08.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Wyjechałam na zawody jeździeckie, więc dla podtrzymania formy spa. http://s30.postimg.org/woixffxjl/image.jpg http://s23.postimg.org/6kda8stfv/g_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 27.08.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Carpaccio. http://s7.postimg.org/f8rzhh7ez/Carpaccio.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.08.2015 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Pszczółka Maja spija kleksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.08.2015 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Pszczółka Maja spija kleksa Jaka Maja? To zwykła talerzowa "Psia pikula". Tragedia z tym dziadostwem w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 28.08.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Dla budujących byłoby dobrze podać przepisy na tysiąc potraw z ziemniaka Pyszne zdjęcia, aż się zaśliniłam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.08.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Na obrusiku rozgościły się produkty ekologiczne. Sery kozie i owcze, oraz najlepszy karp w Polsce w postaci wędzonej. Kupiłam dodatkowo polędwice ze świni magnalicy. http://s7.postimg.org/6tws68t9n/sery.jpg http://s27.postimg.org/mt72jn2ab/karp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.08.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Moje serce podbiła kozia gorgonzola i dojrzewający kozi ser z truflami. Karp jest również cudowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.08.2015 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) spróbuj "kozią rurę" od "Kaszubskiej Kozy" ... przepyszny ser Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.