maly123 13.07.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 witam, mam w planach budowę domu parterowego, działki już posiadam i na samym poczatku potrzebuję wypis i wyrys z mpzp i tu moje pytanie: posiadam dwie działki które lezą obok siebie (około 16mx120 czyli dwie obok siebie daja działke około 32x120) aby zrobic adaptację gotowego projektu do działki potrzebuję w/w wypis i wyrys problem w tym że dom chce postawić na srodku czyli kawałek bedzie na dzialce nr 1 a kawałek na nr 2 i przy pisaniu wniosku do urzedu o wypis muszę wnioskowac o dwa i ponosic 2x opłatę (250zl) czy mogę wnioskować tylko o jeden ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.07.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 nie wiem czy nie będzie konieczności scalenia obu działek, aby postawić dom pośrodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly123 13.07.2015 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 nie wiem czy nie będzie konieczności scalenia obu działek, aby postawić dom pośrodku raczej nie znajomy budowal w tym samym miescie tylko inne osiedle i ma dom na 3 dzialkach i nic nie scalal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.07.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 raczej nie znajomy budowal w tym samym miescie tylko inne osiedle i ma dom na 3 dzialkach i nic nie scalal Ja buduję na 4 działkach ewidencyjnie każda ma swój nr.nie trzeba scalać. Wypis wystarczy jeden że dotyczy obu działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly123 13.07.2015 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 czyli we wniosku gdzie jest rubryka -numer działki której dotyczy wniosek mam wpisac numer 1 i numer 2 ? a zrobic oplate jak za jeden ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 13.07.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 będzie 1 wypis i wyrys a w rubryce nr dzialki podac wszystkie numery działek, które wchodzą w skład inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 13.07.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 dobrze tez jest dopisać nr działki drogowj bo sporo zależy od samej drogi... czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.07.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Ja wniosek o wypis składałam jeden dla 3 działek obok siebie do sprzedaży,opłata za jeden plus za załączniki opłacałam w kasie a przy przyjmowaniu wniosku kwotę obliczyli w urzędzie. Tam gdzie buduję mam WZ i też jedna była dla wszystkich działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly123 13.07.2015 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 dzieki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts