maly2rafcio 14.07.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Dzień dobry Mam już wykonany dach przykryty dachówką i wykonane wszystkie obróbki. Miała być podbitka ale w ostatniej chwili urodziło się żeby jednak krokwie na okapie zostały widoczne. Najlepszym rozwiązaniem byłaby nadbitka, której niestety nie wykonałem podczas budowy dachu. Jak to teraz estetycznie wykonać. Dekarz proponuje mi docinanie na wymiar desek i wkładanie ich pomiędzy krokwie aby dały efekt nadbitki. Czy ktoś coś takiego wykonywał i jak to wygląda. Wg mnie trzeba będzie bardzo dużej precyzji przy takim wykonaniu i niestety pewnie wkręty będą widoczne bo czymś trzebą te deski od spodu przymocować.Będę wdzięczny za sugestie Edytowane 14 Lipca 2015 przez maly2rafcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 14.07.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Ja w takim przypadku daję ćwierćwałki do krokwi . Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly2rafcio 14.07.2015 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Ja w takim przypadku daję ćwierćwałki do krokwi . Jan A ma Pan może przypadkiem jakieś zdjęcie takiej realizacji? Bo chciałbym zobaczyć jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 14.07.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 A ma Pan może przypadkiem jakieś zdjęcie takiej realizacji? Bo chciałbym zobaczyć jak to wygląda. Niestety. Ale całkiem dobrze ( powiem nie skromnie:rolleyes:) Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.07.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Elementy wykończenia mogą mieć różne przekroje różne: ćwierć wałek wypukły lub wklęsły, listwa kwadratowa lub prostokątna a nawet trójkątna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts