maciejtoya 14.07.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Witam, Jestem juz po tynkach. Mam wytynkowaną ścianę kolankową do murłaty. Niestety jest ona tak osadzona ze zaczyna się praktycznie równo ze ścianką kolankową. Zauwazylem (dopiero teraz) ze jakbym dał skos z płyt gk na równi z wełną to ten skos z płyt wyjdzie mi praktycznie w połowie murłaty. Jak rozwiązać taką sytuację ? Poniżej wrzucam zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 14.07.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Jeżeli murłatę masz zlicowaną ze ścianką kolankową to najprostszym rozwiązaniem będzie przyklejenie płyt gk (szkoda tylko kasy na tynkowanie). Możesz też zamontować podłużne pasy z płyt gk maskujące murłatę,ale to dopiero po zamontowaniu płyt na skosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 15.07.2015 04:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 No własnie myślałem o płytach albo o obniżeniu sufitu ale chyba lepszym rozwiązaniem są płyty. Natomiast czy takie paski się sprawdzają ? Nic nie pęka ? Jak to wykończyć ? Szczególnie chodzi mi o połączenie z płytą skosu i ścianką kolankową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvo 23.07.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 (edytowane) Bez obrazy ale dałeś sie wydymać tynkarzom ktorzy naciagneli cie na zbedne koszty (towar plus robocizna). Paski mozna zrobić ale nie polecam, drewno murłaty jak i dach i sama sciana kolankowa praucja każde osobno z czego dach razem z murłata w nieznacznych odchyłach od siebie.Jak kolega wyzej napisal, najlepiej przedscianke (na profilach cd, bo na klej to srednio to widze) walnąc na kolankowych z gk i po sprawie, szkoda tylko tynkowania .Z doswiadczenia wiem ze dolepki na drewnie nawet na konstrukcji ze sztywna sciana murowana musza skonczyc sie peknieciem.Jak ci sie trafia jeszcze spece od gk stosujacy siatke to masz piekną designerską szczeline na scianie ktora pozniej sprawi wiecej problemow i kosztow niz zrobienie tego jak nalezy, nawet gdybys musial zasłonic robote tynkarz. Edytowane 23 Lipca 2015 przez pvo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts