Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień dobry,

czeka mnie urządzenie pokoju w kawalerce - pomieszczenie ma 20 m2 i 3,5 m wysokości.

W związku z tym, że będzie pełnił rolę zarówno sypialni, jak i pokoju dziennego, chciałabym zapytać czy mają Państwo jakieś pomysły, jak można byłoby taką przestrzeń zagospodarować.

Mam pewne przemyślenia, ale brakuje mi doświadczeń, więc chętnie zainspiruję się dobrymi radami :)

Drzwi i okna to pomieszczenie ma? Koloru?

Podłoga jest? Koloru?

Szafa garderobiana? Regały na książki? Biurko pod komputer? Stół jadalniany?

Jakieś meble już masz?

Jakie kolory lubisz?

Jaki styl Ci się podoba?

Antresola wchodzi w grę?

Na minimum tyle pytań musisz odpowiedzieć, zanim ktokolwiek coś zaproponuje. Nie wróżymy tu z fusów :(

Drzwi i okno - zaznaczone na szkicu z załącznika. Drzwi w kolorze białym.

Podłoga parkiet, jasny dąb.

Szafa garderobiana? Regały na książki? Biurko pod komputer? Stół jadalniany? - stół jadalniany będzie - chciałabym, żeby pelnił też funkcję biurka. Poza tym nic. Mam dużo książek, więc przyda się regał i koniecznie łóżko z funkcją spania. Garderoba będzie w osobnym pomieszczeniu.

Jakie kolory lubisz? Ściany są białe i nie chcę zmieniać. Kolory, które lubię: szarość, beż, ecru, granat, czekolada, biel.

Jaki styl Ci się podoba? Minimalizm, ale zależy mi na tym aby wnętrze mimo że małe, sprawiało wrażenia przestronnego i przytulnego.

Antresola wchodzi w grę? Antresola niestety nie.

Dziękuję!

pokój 20m2.jpg

Przyjąłem wymiary 4x5m.

Poniżej dwa przykładowe typy ustawienia.

Malgoos Model ab copy.jpg

Regały do sufitu (najlepiej białe - nie będą przytłaczać optycznie).

Sofa rozkładana (czy chodziło Ci o osobne łóżko?).

Stół do pracy przy oknie (i blisko kuchni).

Masz osobną garderobę, więc w salonie nie ma szaf.

Na laptopa osobny stół nie jest chyba niezbędny, ale jak masz stacjonarny sprzęt to może zastosować jakiś składany blat (jako element regału).

Bardzo dziękuję za propozycje!

Wymiary pokoju to 5 m na 4,5 (krawędź z oknem) - 2013arch trafił idealnie!

garesla - chciałabym raczej kanapę z funkcją spania. i poza tym nie przewiduję nic specjalnego jeśli chodzi o meble. laptopa mogę używać przy stole, tv w ogóle nie planuję, garderoba jest osobno, najważenijszy jest tutaj mebel na książki (których mam dość dużo) i dokumenty lub jakieś bibeloty (typu bizuteria).