malgoos 15.07.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Dzień dobry, czeka mnie urządzenie pokoju w kawalerce - pomieszczenie ma 20 m2 i 3,5 m wysokości. W związku z tym, że będzie pełnił rolę zarówno sypialni, jak i pokoju dziennego, chciałabym zapytać czy mają Państwo jakieś pomysły, jak można byłoby taką przestrzeń zagospodarować. Mam pewne przemyślenia, ale brakuje mi doświadczeń, więc chętnie zainspiruję się dobrymi radami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.07.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Drzwi i okna to pomieszczenie ma? Koloru? Podłoga jest? Koloru? Szafa garderobiana? Regały na książki? Biurko pod komputer? Stół jadalniany? Jakieś meble już masz? Jakie kolory lubisz? Jaki styl Ci się podoba? Antresola wchodzi w grę? Na minimum tyle pytań musisz odpowiedzieć, zanim ktokolwiek coś zaproponuje. Nie wróżymy tu z fusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TuTomko 15.07.2015 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Dokładnie, daj więcej szczegółów, będzie łatwiej doradzić, niż tak w ciemno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoos 22.07.2015 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Drzwi i okno - zaznaczone na szkicu z załącznika. Drzwi w kolorze białym. Podłoga parkiet, jasny dąb. Szafa garderobiana? Regały na książki? Biurko pod komputer? Stół jadalniany? - stół jadalniany będzie - chciałabym, żeby pelnił też funkcję biurka. Poza tym nic. Mam dużo książek, więc przyda się regał i koniecznie łóżko z funkcją spania. Garderoba będzie w osobnym pomieszczeniu. Jakie kolory lubisz? Ściany są białe i nie chcę zmieniać. Kolory, które lubię: szarość, beż, ecru, granat, czekolada, biel. Jaki styl Ci się podoba? Minimalizm, ale zależy mi na tym aby wnętrze mimo że małe, sprawiało wrażenia przestronnego i przytulnego. Antresola wchodzi w grę? Antresola niestety nie. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz550 23.07.2015 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Można prosić jeszcze o dokładne wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garesla 23.07.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Jeśli w pokoju ma byc zarówno łóżko do spania, jak i knapa, to ja bym wydzieliła małą część jakimś parawamikiem, przenoścną ścianką przynajmniej do połowy i tam ustawiłabym łóżko i mały stolik. Jakie meble chcesz ogólnie jeszcze zmniescić w tym pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 24.07.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Przyjąłem wymiary 4x5m. Poniżej dwa przykładowe typy ustawienia. Regały do sufitu (najlepiej białe - nie będą przytłaczać optycznie). Sofa rozkładana (czy chodziło Ci o osobne łóżko?). Stół do pracy przy oknie (i blisko kuchni). Masz osobną garderobę, więc w salonie nie ma szaf. Na laptopa osobny stół nie jest chyba niezbędny, ale jak masz stacjonarny sprzęt to może zastosować jakiś składany blat (jako element regału). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoos 28.07.2015 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Bardzo dziękuję za propozycje! Wymiary pokoju to 5 m na 4,5 (krawędź z oknem) - 2013arch trafił idealnie! garesla - chciałabym raczej kanapę z funkcją spania. i poza tym nie przewiduję nic specjalnego jeśli chodzi o meble. laptopa mogę używać przy stole, tv w ogóle nie planuję, garderoba jest osobno, najważenijszy jest tutaj mebel na książki (których mam dość dużo) i dokumenty lub jakieś bibeloty (typu bizuteria). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts