Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Potrzebuję porady. Kupiłam dom wyremontowałam itp. około 3 lat temu wybudował się sąsiad który prowadzą fitness klub koło naszego domu, a konkretnie za płotem. Wszystko byłoby ok. gdyby nie zamontowany klimatyzator który niemiłosiernie wyje. Niestety sąsiad ma to w nosie mimo próśb. Napisałam więc pismo o wyłączenie lub wygłuszenie, sąsiad odpowiedział że włącza tylko kiedy jest ciepło a więc nie jest to hałas ciągły. Proszę pomórzcie gdzie mam się zgłosić gdzie napisać. Z sąsiadem się nie dogadam proszę go od dwóch lat. Mimo słońca nie mogę korzystać z ogrodu ani otwierać okien - hałas jest tak przejmujący oczywiście tylko w dni ciepłe.

https://forum.murator.pl/topic/202479-ha%C5%82s-z-klimatyzacji/

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Napisałam więc pismo o wyłączenie lub wygłuszenie, sąsiad odpowiedział że włącza tylko kiedy jest ciepło a więc nie jest to hałas ciągły.

Gdzie wysłałaś to pismo? Do sąsiada?

Jeżeli te wentylatory cały dzień pracują, to owszem, jest to "hałas ciągły", chociaż inaczej to się nazywa i podlega pod odpowiednią ustawę.

Tylko za mało danych z twojej strony - czy jest to osiedle domów, czy też może jakiś inny obręb miasta, niepodlegający pod tego typu zażalenia?

https://forum.murator.pl/topic/202479-ha%C5%82s-z-klimatyzacji/#findComment-6893564