shila 15.07.2015 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Witam Potrzebuję porady. Kupiłam dom wyremontowałam itp. około 3 lat temu wybudował się sąsiad który prowadzą fitness klub koło naszego domu, a konkretnie za płotem. Wszystko byłoby ok. gdyby nie zamontowany klimatyzator który niemiłosiernie wyje. Niestety sąsiad ma to w nosie mimo próśb. Napisałam więc pismo o wyłączenie lub wygłuszenie, sąsiad odpowiedział że włącza tylko kiedy jest ciepło a więc nie jest to hałas ciągły. Proszę pomórzcie gdzie mam się zgłosić gdzie napisać. Z sąsiadem się nie dogadam proszę go od dwóch lat. Mimo słońca nie mogę korzystać z ogrodu ani otwierać okien - hałas jest tak przejmujący oczywiście tylko w dni ciepłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tonek1 05.08.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 zawsze można nieumyślnie coś popsuć w klimatyzacji sąsiada... a tak poważnie, to chyba jednynie korki do uszu mogą trochę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 19.08.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Napisałam więc pismo o wyłączenie lub wygłuszenie, sąsiad odpowiedział że włącza tylko kiedy jest ciepło a więc nie jest to hałas ciągły. Gdzie wysłałaś to pismo? Do sąsiada? Jeżeli te wentylatory cały dzień pracują, to owszem, jest to "hałas ciągły", chociaż inaczej to się nazywa i podlega pod odpowiednią ustawę. Tylko za mało danych z twojej strony - czy jest to osiedle domów, czy też może jakiś inny obręb miasta, niepodlegający pod tego typu zażalenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 23.08.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Może zaczęłabyś naukę gry na wuwuzelach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts