maciejtoya 16.07.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Witam, Mam pytanie o prawidłowe wykonanie hydroizolacji i izolacji termicznej balkonu. Chcę to zrobić samemu. W necie jest tyle informacji, że sam już nie wiem jak będzie to poprawnie. Mam już wylaną płytę balkonową. Jaka powinna być kolejność warstw ? Kiedy kłaść papę ? Kiedy opierzenia przy oknie balkonowym i ścianie ? Kiedy dawać styropian ? Z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 31.07.2016 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 hej może koś pomoże mam podobny temat jak autor wątku, taras nad garażem mam wykonaną warstwę spadkową z betonu na tym papa, na to pójdzie termoizolacja, hydroizolacja i zew. posadzka. Kierownik budowy mówi żeby pod papę włożyć obróbki blacharskie które należy także odprowadzić do rynny, poza estetyką bo termoizolacja zakładana 20cm sprawi że rynna będzie poniżej obróbki paraizolacji (papy) więc będzie duża różnica wysokości, ale mnie jeszcze trapi inne pytanie ta obróbka blacharska będzie stanowiła mostek czy w takim wypadku nie będzie się wykraplać wilgoć?. Przeglądając net znalazłem rozwiązania gdzie nie stosuje się odprowadzenia z paraizolacji co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 31.07.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Warstwy idąc od góry zakładając że zewnętrzna warstwa to płytka:- płytka- klej- izolacja szlamowa wraz z taśmami- reprofilacja / jastrych z obróbkami blacharskimi- styropian- papa- płyta betonowa Polecam poradnik na stronie sopro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 31.07.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 czy to co może dotrzeć do papy odprowadzić do rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 01.08.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Przy dobrze wykonanych poszczególnych warstwach do papy nic nie powinno dotrzeć. Jak dotrze to po mroźnej zimie będziesz mógł myśleć o o remoncie balkonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts