asolt 16.07.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Nikt cię asolt nie obraża, tylko obnaża twój brak wiedzy, a to różnica! Tak tak, okreslenie menda to taka przyjacielska forma, az sie wzruszyłem twoją czułoscią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.07.2015 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Tak tak, okreslenie menda to taka przyjacielska forma, az sie wzruszyłem twoją czułoscią. To Kiepski by tak o tobie powiedział, nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 16.07.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 To Kiepski by tak o tobie powiedział, nie ja Na kogo jeszcze sie powołasz?, same autorytety. Moze jakiego zula z pod monopolowego, przeciez on tez moze byc specjalistą, tak jak i pozostałe 36 mln Polaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.07.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Ty do tego pana po raz kolejny coś masz a że uważasz się za najmądrzejszego i wszech wiedzącego to już większość też wie. Ja jakoś nie dostrzegam tłumów które narzekają na pracę i wyliczenia Asolta, widzę natomiast wielu zadowolonych. Ty głosisz tylko jedną prawdę, swoją i najmojszą prawdę. . Bo asolt wypisuje bzdury i sporo inwestorów wiedzacych o co chodzi w pracy wodnej podlogowki zwróciło już na to uwagę. Jednym słowem asolt się ośmiesza i próbuje podobnie jak Ty wykorzystać inwestorów niezbyt lotnych w temacie budowy i instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 16.07.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 asolt dziwię Ci się, znasz powiedzenie nie rusz gówna bo śmierdzi, z resztą z kim Ty dyskutujesz, i tak Liwce nie dorównasz, on wie lepiej, przecież w wewontku Długość i rozstaw pętli, a średnica rurek ogrzewania podłogowego, radzi: MikeB Ocieplenie : ściany - 20cm styropianu, podłoga - 30 cm styropianu, dach - 35cm wełny. Trochę małe te wklejki ale widzę że dach koperta. No to mogę ci napisać z własnego doświadczenia. Na całym dolnym poziomie zrób co 15cm, jedynie w łazience co 10. Na górnym natomiast zrób co 20cm a w łazience co 15. Góra ma dużo mniejszą kubaturę a ją będziesz ogrzewał, więc nie ma sensu u góry kłaść tak gęsto rurek. A myślę że i tak będziesz musiał je trochę przydławić. Ja popełniłem ten błąd i wszystkie górne pętle mam w połowie przydławione. (licz kubaturę pomieszczeń a nie m2) Tylko nie daj się namówić na jakieś sterowniki i siłowniki do kazdego pomieszczenia z czym startujesz do gościa, nie masz najmniejszych szans by się z nim zrównać głupotą, odpuść sobie, naprawdę szkoda energii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 16.07.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Liwko ma na to certyfikaty, jest hardcorem. W końcu kilkanaście tysięcy postów o czymś musi świadczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 16.07.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 asolt dziwię Ci się, znasz powiedzenie nie rusz gówna bo śmierdzi, z resztą z kim Ty dyskutujesz, i tak Liwce nie dorównasz, on wie lepiej, przecież w wewontku Długość i rozstaw pętli, a średnica rurek ogrzewania podłogowego, radzi: MikeB z czym startujesz do gościa, nie masz najmniejszych szans by się z nim zrównać głupotą, odpuść sobie, naprawdę szkoda energii Chyba masz rację, wiek i doswiadczenie jednak robi swoje Naprawdę to stwierdzenie ma jednak sens: "Nigdy nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem" Pal licho tam moje dyskusje, ale czy redakcja nie widzi ze mało kto sie chce wypowiadac na pytania laików bojac sie reakcji najlepszych specjalistów na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.07.2015 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Czy wy panowie również twierdzicie, że im dom bardziej energooszczędny, tym bardziej potrzeba precyzyjnego sterowania w podłogówką wodną w postaci sterowników w każdym pomieszczeniu i siłowników na pętlach? asolt twierdzi że tak i bierze za to pieniądze, ja że nie i od nikogo za to złotówki nie biorę. Kto według was ma rację? Samotny? Chciałbyś zobaczyć zdjęcia moich imprez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 16.07.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Chyba masz rację, wiek i doswiadczenie jednak robi swoje Naprawdę to stwierdzenie ma jednak sens: "Nigdy nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem" Pal licho tam moje dyskusje, ale czy redakcja nie widzi ze mało kto sie chce wypowiadac na pytania laików bojac sie reakcji najlepszych specjalistów na tym forum. Nie przejmuj się, redakcja się cieszy z ilości wejść - dlatego takie trolle są tolerowane ... nie posądzam o wynajmowanie Podłogówka wg Twojego projektu działa wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.07.2015 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Podłogówka wg Twojego projektu działa wyśmienicie. Bez niego też by działała, a kilka stówek zostało by w kieszeni. Wy na prawdę jesteście ślepi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 16.07.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Nie przejmuj się, redakcja się cieszy z ilości wejść - dlatego takie trolle są tolerowane ... nie posądzam o wynajmowanie Chyba cos jest na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.07.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Chyba cos jest na rzeczy No jest na rzeczy skoro już kilkunastu użytkowników domow i wodnej podlogowki ze swojego dotychczasowego doświadczenia z kotlem gazowym,na ekosyf czy pompy ciepla mówiło Ci że opowiadasz bzdury a Ty dalej brniesz w idiotyzmy to jest na pewno coś na rzeczy. Owieczek na tym forum coraz trudniej będzie Ci ostrzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.07.2015 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Widać zjawili się tu w obronie asolta tak instalatorzy, którzy czerpią z jego głupot kasę, tak i biedne pelikany, które łykły od niego projekty i teraz do nic nic nie dociera. Tym drugim powiem jedno, za jakiś czas przyznacie mi rację, jestem tego pewien. Musicie tylko "zrozumieć" swoje podłogówki. Dla ułatwienia zapytam. Czy grzejniki też byście wstawili większe a później dławili, czy wolelibyście dobrać grzejniki na miarę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.07.2015 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Owieczek na tym forum coraz trudniej będzie Ci ostrzyc. Myślę że nie, owieczki zawsze się znajdą. Zobacz kilka wcześniejszych postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 16.07.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 (edytowane) No jest na rzeczy skoro już kilkunastu użytkowników domow i wodnej podlogowki ze swojego dotychczasowego doświadczenia z kotlem gazowym,na ekosyf czy pompy ciepla mówiło Ci że opowiadasz bzdury a Ty dalej brniesz w idiotyzmy to jest na pewno coś na rzeczy. Owieczek na tym forum coraz trudniej będzie Ci ostrzyc. Klikunastu powiadasz, szkoda ze zaden z nich nie ma akurat takiego sterowania. Ja bym to okreslił mianem erotomana gawędziarza, zaden z nich nie ma, prawie nikt nie widział w akcji, ale teorii na temat mnóstwo. Owieczki to ty strzygłes, a miałes dobrego nauczyciela, który jak mi wiadomo za swoje oszustwa spory dom sobie wybudował, tego zarwał, temu nie dokonczył, tamtemu sp...ł, a ty miałes w tym udział, masz jeszcze czelnosc mówic o owieczkach. Edytowane 16 Lipca 2015 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 16.07.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Musicie tylko "zrozumieć" swoje podłogówki. Zgłoscie sie na "szkolenia" do Liwka, on wam wytłumaczy jak mozna zrozumiec podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.07.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Klikunastu powiadasz, szkoda ze zaden z nich nie ma akurat takiego sterowania. Ja bym to okreslił mianem erotomana gawędziarza, zaden z nich nie ma, prawie nikt nie widział w akcji, ale teorii na temat mnóstwo.. Dobrze,ze Liwko zapodal link do tego tematu,gdzie się dosłownie osmieszasz. Jeśli już KAN-therm też z Twojej branży sprzedający również sterowanie do podlogowki zauważył,że w nowych domach takie sterowanie jest bzdurą to coś chyba znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.07.2015 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Zgłoscie sie na "szkolenia" do Liwka, on wam wytłumaczy jak mozna zrozumiec podłogówkę Tu nie trzeba wiele, wystarczy troszkę tylko bezkrytycznie pomyśleć. Skoro grzejniki wieszamy na wymiar, to po co dławić podłogówkę? Skoro dom jest bardzo energooszczedny i traci jeden stopień na dobę, to po co pakować dla każdego pomieszczenia sterowniki i siłowniki? Ale w sumie kto bogatemu zabroni... Tylko żeby oni chociaż byli tego świadomi... Jak na razie ci przyklaskują, na razie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 16.07.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Dobrze,ze Liwko zapodal link do tego tematu,gdzie się dosłownie osmieszasz. Jeśli już KAN-therm też z Twojej branży sprzedający również sterowanie do podlogowki zauważył,że w nowych domach takie sterowanie jest bzdurą to coś chyba znaczy. KAN-term zastosował zasadę ze z idiotą sie dyskutuje ...., czas zebym ja ją tez zastosował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 16.07.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Tu nie trzeba wiele, wystarczy troszkę tylko bezkrytycznie pomyśleć. Skoro grzejniki wieszamy na wymiar, to po co dławić podłogówkę? Skoro dom jest bardzo energooszczedny i traci jeden stopień na dobę, to po co pakować dla każdego pomieszczenia sterowniki i siłowniki? Ale w sumie kto bogatemu zabroni... Tylko żeby oni chociaż byli tego świadomi... Jak na razie ci przyklaskują, na razie... nie mam siłowników , tylko rotametry i zawory "ręczne" , podłogówka raz wyregulowana działa cały sezon bez kręcenia. Projekt jest po to byś miał świadomość (okładzina, temp zasilania itd). Zaprojektuj cokolwiek, wdróż, weź kasę i odpowiedzialność za swój twór - zobaczymy jak szybko spokorniejesz ... jak na razie stroszysz się jak kogucik pod płotem któremu się wydaje że pawiem jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts