lestek27 16.07.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Witam wszystkich.Chcę dostawić do domu drewniany balkon na kilku drewnianych słupach.Z czego polecacie podłogę? Ja myślę o płycie OSB lub MFP 25mm i na tym chciałbym położyć płytki.Czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem? Może ktoś coś doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 16.07.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Jakoś widze tu same problemy - nie dośc że kładzenie płytek na płycie drewnopochodnej to jeszcze płytki na balkonie - pewnie się da ale widze to masę możliwości spartolenia tego. Osobiście bym się nie zdecydował. nie może być po prostu drewniana podłoga? Szybciej, taniej możliwe że wbrew pozorom trwalej, no i łatwiej w razie czego naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 16.07.2015 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Niby może być z desek ale trochę się obawiam skrzypienia tej podłogi po czasie, wycierania jej a co za tym idzie częstego konserwowania desek i trudniej utrzymać czystość. Myślałem że może ktoś już coś takiego robił i doradzi jak się za to zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 16.07.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Konstrukcja drewniana kiepsko pracuje z wykończem ceramicznym. Można oczywiście tak zrobic, ale jest to drogie i kłopotliwe w prawidłowym wykonaniu. Osobiście wykończyłbym to deską (modrzew, dąb) lub panelami z tworzywa (tzw kompozytową deską tarasową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 16.07.2015 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Myślałem o tej desce tarasowej ale to dosyć droga sprawa. Powierzchnia balkonu to jakieś 18m2.A znacie sposób na prawidłowe wykonanie podłogi tak jak myślałem? Wystarczy przykręcić płytę OSB pomalować folią w płynie i położyć płytki np. na sylikonie lub jakimś kleju elastycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 16.07.2015 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Jutro przychodzą stawiać konstrukcję i muszę szybko podjáć decyzję żeby postawili ją na odpowiedniej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 16.07.2015 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 A gdyby tak połozyć deskę zwykłą i na nià jakąś gumową wykładzinę? Chodzi mi o to żeby nie trzeba było tego co rok malować i żeby możnabyło przelecieć mopem całość i czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 16.07.2015 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 A jeśli deska tarasowa to mam pytanie ( bo coraz poważniej o niej myślę ).Czy przez tą deekę woda nie przecieknie?njest na tyle szczelkna żeby pod balkonem woda nie kapała w razie deszczu?Co prawda balkon ma być zadaszony ale zawsze coś tam się wody dostanie. A zimą śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 16.07.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 przecieknie. też mam dostawiany balkon o drewnianej płycie na prefabrykowanych betonowych kolumnach. wg know-how odeskowany balkonik należy pokryć papą. spadek odpowiedni. i dopiero do tego coś kombinować. obawiam się że poziom balkonu będzie za wysoki jak dam deski tarasowe na tych cholernych legarach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 16.07.2015 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 przecieknie. też mam dostawiany balkon o drewnianej płycie na prefabrykowanych betonowych kolumnach. wg know-how odeskowany balkonik należy pokryć papą. spadek odpowiedni. i dopiero do tego coś kombinować. obawiam się że poziom balkonu będzie za wysoki jak dam deski tarasowe na tych cholernych legarach... Do mnie przychodzą jutro stawiać konstrukcję i mam problem. Nie wiadomo na jakim to poziimie zrobić. Właśnie wróciłem z Praktikera i pogadałem z pewną panią odziwo dosyć kumatą w temacie. Stwierdziła że prseciekać coś będzie ale żeby się racxej zainteresować deską tarasową PCV bo te co mają to chińszczyzna. Albo coś takiego jak Termodeska. Zgłupiałem. Fachowcy radzą zwykłą deskę ale to też przecieknie a i trzeba bedzie to co rok albo dwa odmalować i wyglądać też nie będzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam-ck 30.10.2016 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Witam mam te same dylematy, - jak zrobiliście ?pozdrav. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 31.10.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Czyli w końcu dobry montaż w tym przypadku będzie się odbywał wg. jakich zasad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystianbla 02.11.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Jak dla mnie kompozytowa deska tarasowa to jest to! Z tym, że ja będę ją kłaść na tarasie betonowym - został przewidziany jako element domu i jest wbudowany w niego. No cóż, rzeczywiście to droga zabawa, ale efekt końcowy (no i trwałość) jest wart ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 16.01.2017 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Znowu podły spam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts