Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłoga drewnianego balkonu - z czego?

lestek27

Recommended Posts

Jakoś widze tu same problemy - nie dośc że kładzenie płytek na płycie drewnopochodnej to jeszcze płytki na balkonie - pewnie się da ale widze to masę możliwości spartolenia tego. Osobiście bym się nie zdecydował. nie może być po prostu drewniana podłoga? Szybciej, taniej możliwe że wbrew pozorom trwalej, no i łatwiej w razie czego naprawić.

Myślałem o tej desce tarasowej ale to dosyć droga sprawa. Powierzchnia balkonu to jakieś 18m2.

A znacie sposób na prawidłowe wykonanie podłogi tak jak myślałem? Wystarczy przykręcić płytę OSB pomalować folią w płynie i położyć płytki np. na sylikonie lub jakimś kleju elastycznym?

przecieknie. też mam dostawiany balkon o drewnianej płycie na prefabrykowanych betonowych kolumnach. wg know-how odeskowany balkonik należy pokryć papą. spadek odpowiedni. i dopiero do tego coś kombinować. obawiam się że poziom balkonu będzie za wysoki jak dam deski tarasowe na tych cholernych legarach...

przecieknie. też mam dostawiany balkon o drewnianej płycie na prefabrykowanych betonowych kolumnach. wg know-how odeskowany balkonik należy pokryć papą. spadek odpowiedni. i dopiero do tego coś kombinować. obawiam się że poziom balkonu będzie za wysoki jak dam deski tarasowe na tych cholernych legarach...

Do mnie przychodzą jutro stawiać konstrukcję i mam problem. Nie wiadomo na jakim to poziimie zrobić.

Właśnie wróciłem z Praktikera i pogadałem z pewną panią odziwo dosyć kumatą w temacie. Stwierdziła że prseciekać coś będzie ale żeby się racxej zainteresować deską tarasową PCV bo te co mają to chińszczyzna. Albo coś takiego jak Termodeska.

Zgłupiałem. Fachowcy radzą zwykłą deskę ale to też przecieknie a i trzeba bedzie to co rok albo dwa odmalować i wyglądać też nie będzie ciekawie

• 1 year później...
  • 2 months później...