Emenemsu 16.07.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Na wstępie witam wszystkich. Przejdę od razu do rzeczy. Prosze o pomoc. Chce zbudować garaż, z górą problemu mieć nie będę bo to metalowe sprawy (tzw. blaszak). Chodzi mi o wylewke pod ten garaż. Planuję postawić tam tokarkę i stąd moje pytanie jak najtaniej to zrobić. Czy wyrównać wysypać żwir ubić wyrównać odizolować i wylać, czy też może ułożyć bloczki fundamentowe i w środku wylać a może jeszcze inaczej? Panowie nie zjedzie mnie tylko za skróty myślowe i brak konkretnej wiedzy bo inaczej pewnie by mnie tu nie było chodzi mi o najtańszą, najszybszą opcje do zrobienia samemu. Pozdrawiam i czekam na opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surow 20.07.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Ja bym wybrał trochę ziemi, wysypał gruz na to siatka zbrojeniowa 2/3 cm nad gruzem i 10 cm wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 20.07.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Ja bym wybrał trochę ziemi, wysypał gruz na to siatka zbrojeniowa 2/3 cm nad gruzem i 10 cm wylewka. Tylko ten gruz to dobrze by było zagęścić jeszcze przed wylaniem betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emenemsu 21.07.2015 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Zrobię tak: 1 wybiorę trochę ziemi 2 ułoże bloczki fundamentowe a raczej je trochę wkopie w sensie wymiar bloczka 34x24x14 wymiarem 24 na wysokość3 wysypie deko gruzu w środku 4 położę siatkę 5 zaleje betonem grubość około 15cmMoże być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 21.07.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 No z tego co wiem to pod maszyny musi być fundament , jak jakaś tokareczka amatorska , albo do okazyjnego użycia to starczy, jak jakaś typu produkcyjnego to sugerowałbym głębiej O te 5 cm najmniej. Maszyna ma być stabilnie mocowana od wibracji posadzka może pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts