FugaUga 17.07.2015 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Witam,Jestem na etapie wylewek i niestety nie umiem znaleźć pewnej odpowiedzi. Wylewki wykonywane są na stropach betonowych monolitycznych (parter i poddasze) oraz na płycie fundamentowej grubości 30 cm (w piwnicy) zabezpieczonej odpowiednio przed wodą od spodu. Moje pytanie brzmi: czy w takim wypadku wystarczy styropian+folia+wylewka, czy też między stropem a styropianem powinna być jeszcze jedna warstwa folii (czyli folia+styropian+folia+wylewka). Jeśli potrzebna jest dodatkowa warstwa folii to czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 24.07.2015 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 (edytowane) Dzień dobry, Preferowana folia do wylewki anhydrytowej to folia budowlana o grubości 0,2 mm. Układamy poszczególne pasy z zakładem około 0,5 m oraz wywijamy na ściany minimum 10 cm ponad wierzchnią warstwę styropianu. Przyjmuje się współczynnik zużycia folii w granicach 150-200% powierzchni. Wszystko zależy od powierzchni poszczególnych pomieszczeń ( im mniejsze, tym więcej folii zużywamy ). PozdrawiamMarek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge Edytowane 24 Lipca 2015 przez Ek_ge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 24.07.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Witam, folia+styropian+folia+wylewka Zbędny wydatek i robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciekm1719512682 23.09.2015 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Będę zrywał panele niedługo bo strasznie piszczą, jaka może byc tego przyczyna? zła wylewka pod nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 05.10.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 "Witam, powodem uginania się paneli może być nierówna wylewka, dlatego po zdemontowaniu panelipolecam zastosować nową wylewkę samopoziomującą.W razie pytań jestem do dyspozycji. Marek TucholskiOnline Ekspert marki Lafarge" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts