Prusik 2023 17.07.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Witam,mam problem dotyczący izolacji ściany od sąsiada chciałem zrobić izolacje akustyczną, nic wielkiego konstrukcja z profili UD 30 i CD 60 izolacja wełną rockslab acoustic i na koniec warstwa płyt g/k. Konkretnie mój problem dotyczy rozstawu profili CD, standardowo wynosi on 60 cm ale płyta ma szerokość 120 cm i łączenie płyt wyjdzie na środku pasa wełny. Dodam że wełna ma szerokość 60 cm. Co można zrobić ? Przesunąć profile czy docinać płyty na odpowiedni rozmiar? Proszę o pomoc, z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof1966 18.07.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Dociąć wełnę, A co ma izolować taka przed ścianka? Bo wiele ona nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 20.07.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Profile CD 60 ustawia się osiowo co 60 cm lub co 40 cm ponieważ przy szerokości płyt gipsowych 120 cm łączenia nie będą podparte profilami. Płyty z wełny ROCKSLAB ACOUSTIC należy przyciąć do danego rozstawu pionowych słupków. Przykładowo, przy rozstawie osiowym profili pionowych co 60 cm ucinamy pasek wełny na 6 cm który wkładamy w profil CD 60 a pozostałą część wkładamy pomiędzy profile. Płyty z wełny mają szerokość 61 cm - 6 cm = 55 cm. Przestrzeń pomiędzy profilami ma 54 cm więc wełnę lekko ściskamy aby naddatek 1 cm pomógł sprężyście utrzymywać płytą się w pionie. Proponuję obejrzeć krótki film z montażu dostępny pod adresem https://youtu.be/-H0xC1M5Pzg?list=PLIuBqFGD_1I_3nbF23Z8BJQIQE3Zrx7nT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts