sebaele 18.07.2015 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Tak jak w temacie czy taki kit z czym si rozrabia czy po prostu trzeba go tak długo ugniatać aż uzyska się miętką masę? Jesli już zacznę kitować to czy szczeliny w ramie zwilżyć wodą lub coś innego nałożyć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 18.07.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 ugniatać, ugniatać można dodać odrobinę pokostu lnianego gdy będzie za twardypowierzchnia kitowana ma być oczyszczona z kurzu i czysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaele 18.07.2015 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 A ktoś mi podpowiedział że można użyć oleju słonecznikowego lub rozrobić kit z wodą, czy to prawda? Jeśli już założyłem temat to może napiszę z czym mam problem. Otóż mam okno na poddaszu drewniane które jest już stare. Okno jest na spadzistym dachu w pozycji delikatnie pochylonej. Zamiast kitu był silikon który odchodził od ramy drewnianej i okno przeciekało. Chciałbym teraz to wypełnić kitem ale czy to będzie trzymało? Okno jest dachowe więc najlepiej jak by było plastikowe z uszczelkami ale na chwile obecną nie stać mnie na inne i chce naprawić stare. Może ktoś coś doradzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 18.07.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 kit za bardzo się nie sprawdziZamiast tego zastosuj uszczelniacz budowlany czy też dekarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaele 18.07.2015 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Hmmm a da się to malować i jak to rozłożyć aby było równo tak jak kit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 18.07.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 słuchaj kolego, wszystko to półśrodki, niestety wcześniej czy później musisz wymienić okno ale skoro w tej chwili nie masz kasy skazany jesteś na prowizorkę a nie ostateczne rozwiązanie odrobina wprawy i rozłożysz jak kit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaele 18.07.2015 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 No tak będzie trzeba wymienić okno ale nie wiem czy to będzie do zrobienia ponieważ jest to dach obłożony papą (stare budownictwo). Zastanawiałem się jeszcze aby zamiast kitu dać fugę co się daje w szczeliną między kafelkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 18.07.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 zrobisz jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts