busiarz 18.07.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 dzień dobry jestem w tej materii zielonychciałbym zaizolować pokój od góry. Na górze (strychu) jest strop betonowy i kupiłem już wełnę o graduacji 0.39 o wysokości 10cmMam takie pytanie czy muszę dać folie paropszepuszczalną czy nie? Po co ona jest i gdzie ją dac mam?Pod wełnę ? Czy między 1 a 2 warstwą? (planuje dac tez 2 10-15cm) zaleta wełny jest taka że dom będzie oddychał wiec jak dam tę folię to nie stracę tej zalety? I stop nie będzie oddychał jak w przypadku styropianu (dlatego go nie daje) . Jak tą folię dam to nie zepsuje mi się wata? Albo nie skropli mi się woda pod izolacją i zaleje sufit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 18.07.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 m) zaleta wełny jest taka że dom będzie oddychałChetnie bym sie dowiedział kto wymyslil ten mit o oddychaniu domu przez przegrody. Dalbym w zeby normalnie jakbym spotkal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 18.07.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Daj sobie spokój z oddychającą wełna oddychającym zdrowym styropianem i wyższością oddychających domów z gazobetonu nad ceramiką to bujda Wracając- na stropie folia a na niej wełna, tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 30.07.2015 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 (edytowane) jaka konkretnie folia? Paroprzepuszczalna? Czy izolacyjna czy aktywna? Może mi Pan napisać dokładnie o jaką folię się rozchodzi i sa jakieś rodzaje? Co ona robi? Jak nazwa wskazuje przepuszcza parę?Możecie mi wyjaśnić jaka to ma być dokładnie folia i po co?Czytałem że po to się stosuje wełnę bo jest oddychająca i paroprzepuszczalna w przeciwieństwie do styropianu.Zalecają też dawania folii w nowo wybudowanym domu a gdy stropy są suche pisze że nie ma konieczności. Edytowane 30 Lipca 2015 przez busiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts