umpero 18.07.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Witam Jakieś 2 lata temu wprowadziłem się do kupionego mieszkania. Odmalowałem wtedy jeden z pokoi. Około 2 tygodnie po malowaniu na jednej ze ścian pojawiło się coś w postaci pionowej smugi/paska. Wzdłuż tej smugi, na samym dole, przy podłodze jest gniazdko elektryczne. Nie wiem czy to ma coś wspólnego ? Nie jest to na pewno plama ani nic tłustego. W poniedziałek chciałbym ruszyć z ponownym malowaniem pokoju. Czy ktoś wie co to jest ta smuga i od czego mogła powstać? Jak tego można się pozbyć lub zamaskować przed kolejnym malowaniem? Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriennen.k 19.07.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Dosyć powszechny problem. Smuga spowodowana tym, że pod spodem są właśnie kable z instalacji elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 20.07.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Nie rozumiem, dosyć powszechny problem???, robiłem troche to tu to tam, pomagało się znajomym w starym czy nowym budownictwie, głownie domy, i takiego czegoś nigdy nie widziałem. Rozumiem, zeby ktos bruzdownicą robił rowek i na zero wyrównał zamiast troche szerzej anizeli ten rowek wyszpachlowac to jakos mozna by widziec ten rowek, ale nie tak jak na tym zdjeciu ze mam wrazenie jakby ten pasek byl swiezym gipsem ktory dopiero co zostala bruzda zaszpachlowana. Dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 20.07.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Nie rozumiem, dosyć powszechny problem???, robiłem troche to tu to tam, pomagało się znajomym w starym czy nowym budownictwie, głownie domy, i takiego czegoś nigdy nie widziałem. Rozumiem, zeby ktos bruzdownicą robił rowek i na zero wyrównał zamiast troche szerzej anizeli ten rowek wyszpachlowac to jakos mozna by widziec ten rowek, ale nie tak jak na tym zdjeciu ze mam wrazenie jakby ten pasek byl swiezym gipsem ktory dopiero co zostala bruzda zaszpachlowana. Dziwne. Pustka pod kablem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 20.07.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Typowa smuga pojawiająca się w miejscu zbyt płytko zatynkowanych kabli elektrycznych.Najlepsze jest to,że potrafi się uwidocznić dopiero po jakimś czasie.(nie ma na to reguły). U mnie, w poprzednim domu , pojawiły się po upływie 3-4 lat i przed ponownym malowaniem miejsca te zostały zagruntowane przez malarzy gruntem głęboko penetrującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts