Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z tego pokoju od strony tarasu. Schody zostały na miejscu, natomiast całkowicie przerobiliśmy tą część poddasza na której była sypialnia, garderoba, łazienka no i ten hol który mamy teraz jakieś dwa razy większy.

A to ciekawe :) jesli to ńie problem to wrzuć zdjecia albo plan góry, chętnie zobaczę ;)

Mam jeszcze pytanie to tych którzy już maja drzwi zewnętrzne, jaki wymiar wstawiliscie ? Z doświetlami czy bez ?

Witam,

jaku was wygląda ta łazienka na poddaszu. nie wydaje wam się za wąska? I jak wogóle z miejscem na poddaszu? ja jestem na etapie wykonywania stropu i w porównaniu z parterem wydaje się tam strasznie mało miejsca. Może to tylko złudzenie. Proszę o jakieś opinie.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Cześć. My przesunęliśmy ścianę działową między łazienką a sypialnią o jakieś 15-17 cm w kierunku sypialni wychodząc z założenia, że w sypialni to nic nie zmieni a w łazience da dużo. + drzwi do łazienki są max.przysunięte do skosu dachu na ile to możliwe. A no i drzwi na balkon też przesunęliśmy na tą stronę co idzie skos. I po tych zabiegach wg mnie łazienka jak na jej urodę jest zupełnie ok. Widziałem ją ze ścianą działową nieprzesunieta bo ekipa na początku źle odczytała zmiany w projekcie i zaczęła murować wersję pierwotną i moim zdaniem te właśnie 15-17 cm dużo daje.

Dzięki za odpowiedź. Też się zastanowię nad przesunięciem ścianki działowej przy łazience. Mam na to jeszcze chwilę czasu.

A czy podczas wykonywania dachu cieśla proponował wam jakieś zmiany konstrukcji więźby? Mój się upiera przy tym aby płatwie wykonać na całej długości budynku, a nie tylko od strony szczytów ( co jestem w stanie zrozumieć bo usztywni to całą konstrukcję), ale chce je dodatkowo podpierać pośrednimi słupkami stalowymi. Wydaje mi się, że rozpiętości nie są aż takie duże w porównaniu z innymi projektami, aby stosować dodatkowe podparcia. Co o tym sądzicie? i jakie są wasze doświadczenia?

Witam,

jaku was wygląda ta łazienka na poddaszu. nie wydaje wam się za wąska? I jak wogóle z miejscem na poddaszu? ja jestem na etapie wykonywania stropu i w porównaniu z parterem wydaje się tam strasznie mało miejsca. Może to tylko złudzenie. Proszę o jakieś opinie.

Pozdrawiam

My nie zmienialiśmy w projekcie nic, ta łazienka jest długa i wąska ale mimo to wydaje nam sie ok, zobaczymy jak wyjdzie urządzona (mamy zaplanowany jej układ i wszystko co chcemy sie w niej mieści)

Drodzy forumowicze,

już niedługo - 18 listopada - zapraszamy na spotkanie w SZKOLE MURATORA

http://muratordom.pl/szkola-muratora/?utm_source=Forum_PG&utm_campaign=Szko%C5%82a%20Muratora

To miejsce to prawdziwa kopalnia wiedzy dla wszystkich planujących budowę i budujących

szkola04.jpg

• 2 weeks później...
Czy ktoś z Was myślał już o kuchni? Nie mam pojęcia jak to ugryźć. 2/3 kuchni ma okna więc na piekarnik, płytę i lodówkę w zasadzie jest tylko jedno miejsce - ten kawałek ściany bez okna (najbliżej salonu). Projektowaliście coś? Próbowaliście jakoś to rozmieszczać? Czekam na odpowiedź.

Czy ktoś z Was myślał już o kuchni? Nie mam pojęcia jak to ugryźć. 2/3 kuchni ma okna więc na piekarnik, płytę i lodówkę w zasadzie jest tylko jedno miejsce - ten kawałek ściany bez okna (najbliżej salonu). Projektowaliście coś? Próbowaliście jakoś to rozmieszczać? Czekam na odpowiedź.

Tak my mamy projekt. Mamy bardzo duzo szafek, nad wszystkimi oknami rowniez (nie zmienialismy ich wymiarow) .Lodowka i piekarnik tam gdzie mowisz.